echipahandbalAstăzi am hotărât să ne îndreptăm atenția și admirația asupra sportului băcăuan, mai precis asupra echipei de handbal Știința Municipal Dedeman Bacău, care are o istorie de jumătate de veac. Înființată în 1961 la inițiativa Institutului Pedagogic Bacău, cu ajutorul profesorului Nicolae Guidea, singurul cadru specializat în predarea lecțiilor de educație fizică la acel moment a format echipa de handbal masculin a Bacăului ce urma să ajungă ceea ce este astăzi: un reper al sportului local.

Încă de la începuturile sale, echipa Știința Municipal Dedeman a cunoscut succesul, încă din 1965 reușind să promoveze în Divizia B a campionatului republican.

După 2 ani, efortul și dăruința handbaliștiilor și a antrenorului au fost răsplătite, câștigând în sezonul 1967-1968 prima medalie din istoria handbalului băcăuan. În cei 54 de  ani de activitate, palmaresul echipei s-a îmbogățit cu încă două medalii de bronz.

Și în ultimii ani, echipa a traversat o perioadă foarte bună perioadă, stabilindu-și o serie de obiective îndrăznețe atât în plan intern, cât și internațional. Știința Municipal Dedeman Bacău a promovat în 2007 în Liga Națională reușind să se claseze, doar după câteva luni, pe locul al IV-lea. Această clasare a fost doar primul pas spre un succes răsunător, pentru ca în ediția 2010-2011 jucătorii să depășească perfomanța, având cel mai bun palmares internațional, prin calificarea în semifinalele  Cupei Challenge.

Cel mai temeinic motiv pentru care merită să ne dăm Jos Pălăria în fața echipei Știința Municipal Dedeman este succesul marcant din stagiunea 2011-2013, atunci când a devenit vicecampioană națională, această reușită marcând istoria echipei și a întreg sportului băcăuan, fiind cea mai bună performanță a handbalului masculin.

De la momentul promovării în Liga Națională din 2007, Știința nu a lăsat să trecă niciun  sezon fără a-și îmbogăți palmaresul și a-și confirma valoarea, clasându-se în ediția 2012-2013 pe locul al doilea în Liga Națională și Cupa României.  În sezonul trecut, jucătorii au cucerit medaliile de argint pentru al treilea an consecutiv, încununând efortul și dăruirea pe care aceștia o arată pe teren.

Săptămâna trecută, vicecampioana noastră a reconfirmat că este mândria sportului băcăuan, câștigând meciul de play-off a Ligii Naționale contra echipei Minaur Baia Mare cu scorul de 23-19.

Toate aceste fapte ne determină să ne înclinăm în fața echipei de handbal Știința Municipal Dedeman și să spunem „Jos Pălăriaˮ în fața  acestor campioni atât de mari.

Surse articol: Deșteptarea.ro

Sursa articol: Știintahandbal

Media
No rating yet

Comments are closed.