Cu toate că, uneori Jandarmeria Română a fost ținta unor știri controversate, este incontestabil ajutorul oferit în diversele acțiuni demarate de către statul român și în asigurarea protecției și siguranței cetățenilor.

 Scurt istoric al Jandermeriei Române11091335_443652269127048_427532710_n

Înființată la 3 aprilie 1850, Jandarmeria Română a împlinit vinerea aceasta 165 de ani de la semnarea actului de înființare de către domnul Moldovei, Grigore Alexandru Ghica. Cu obiective precum apărarea intereselor legitime ale cetățenilor, asigurarea ordinii publice în diverse situații sau participarea la înlăturarea consecințelor dezastrelor naturale, tehnologice, de mediu sau complexe, grupele de jandarmi au fost întotdeauna prezente în cazuri de urgență și în multe alte situații.

Astfel, datorită unei bogate activități de sprijinire și apărare a comunității, Ziua Națională a Jandarmeriei Române nu putea fi trecută cu vederea nici în județul Bacău.

3 aprilie 2015- Ziua Națională a Jandarmeriei Române  sărbătorită cu fast în orașul nostru

Vineri, 3 aprilie, această zi a fost sărbătorită printr-o serie de demonstrații organizate în centrul Bacăului de către I.J.J. Bacău. Acestea au constat în amplasarea unor standuri expoziționale cu tehnica din dotare și autoturismele de intervenție, demonstrații de dresaj cu câinii de serviciu, precum și punerea în practică a unor tehnici de coborâre în rapel de pe clădire de către luptătorii din structura de acțiuni speciale. Cei mici au fost în principal cei mai încântați de câinii care s-au arătat a fi afectuoși și dornici să-i distreze. În plus, acestora le-a fost pregătită o surpriză, tot de către cei din structura de acțiuni speciale: o tiroliană construită special pentru copii.

Spectaculozitatea demonstrațiilor i-a făcut pe trecători să se oprească și să privească la modul în care erau efectuate coborâri în rapel de pe clădirea Casei de Cultură sau la câinii care efectuau diverse exerciții – dintre care cel care a atras cele mai multe priviri a fost săritura acestora printr-un cerc de foc.

Toate aceste demonstrații au avut drept scop prezentarea nivelului de pregătire al jandarmilor băcăuani și sărbătorirea Zilei Naționale a Jandarmeriei Române. De asemenea, prin organizarea unui mic „spectacol”, comunității băcăuane i-a fost dezvăluită o mică parte din ce reprezintă de fapt această instituție și rezultatele exercițiilor menite să asigure protecția și siguranța populației. Pentru eforturile depuse în ceea ce privește realizarea acestor demonstrații care au necesitat ore de pregătire și au fost rezultatul lunilor de antrenament, spunem „Jos pălăria!”

Sursa foto: Desteptarea

 

 

Media
No rating yet

Comments are closed.