Elevii claselor a VIII-a au susţinut în perioada 23-25 februarie testări în cadrul sesiunii de simulare a examenului de Evaluare Naţională, aceştia având de trecut prin două probe scrise, una la Limba şi Literatura română, iar cea de a doua la Matematică, astfel încât elevii să poată să se obişnuiască cu rigoarea unui examen naţional. De asemenea, obiectivul acestor examene cunoașterea  nivelului  de pregătire a copiilor  şi  carenţele existente  pentru ca împreună cu părinţii şi profesorii să le  rezolve până la sesiunea din vară a examenului de Evaluare Naţională.
Desteptarea.roDupă ce au înfruntat „Doina popularăˮ şi exerciţiile de gramatică la literatură, iar la matematică figurile geometrice, viitorii liceeni au aflat pe 6 martie rezultatele muncii lor. Cu toate că notele au fost dezastruoase în majoritatea oraşelor din ţară, Bacăul a reuşit să obţină cel mai bun procent de promovabilitate din ţară,  respectiv 68,56%  şi cea mai mare rată de prezenţă – 99,47%, lăsând în urmă Bucureştiul şi celelalte oraşe.

În plus, trei licee din judeţul Bacău, Colegiul Naţional „Ferdinand Iˮ, Colegiul Naţional „Gheorghe Vrânceanuˮ şi Şcoala gimnazială „Tristan Tzaraˮ Moineşti au obţinut o promovabilitate de 100%, iar nicio şcoală nu a înregistrat promovabilitate zero la simularile Evaluării Naţionale. Elevii au fost mulţumiţi de subiectele  pe care le-au avut de rezolvat, precizând că au fost  destul de accesibile şi nu a fost prea greu să obţină o notă mare.

Conform declaraţiilor oferite de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Bacău, notele obţinute nu vor fi publicate pe site-ul acestuia sau pe site-ul Ministerului Educaţiei, însă în al doilea semestru se va realiza o centralizare. De asemenea, notele nu vor fi trecute în catalog, dar profesorii de matematică şi  română vor discuta tezele individual cu părinţii şi copii pentru a le  aduce la cunoştinţă nivelul de pregățire al acestora.

Viitori liceeni mai au la dispoziţie aproximativ trei luni pentru a-şi pune la punct minusurile de la matematică şi română, iar pe 22 iunie, respectiv 24 iunie să poată să facă faţă cerinţelor impuse de acest examen. Sperăm ca elevii băcăuani să obţină acelaşi procent de promovabilitate în vară și să fim mândri de învățământul băcăuan. Până atunci, ne dăm Jos pălăria pentru rezultatele obținute de aceștia.

Autor: Andreea Frunză, voluntar comunicare în cadrul proiectului “Cetățeni Activi pentru Bacău”, din partea Asociației “Un Zâmbet”Bacău.

Surse utilizate:

Adevărul

Deșteptarea.ro

Realitatea Tv.Jurnale Locale

Inspectoratul Școlar Bacău

Media
No rating yet

Comments are closed.