parada militara

Cu prilejul Zilei Naționale a României, eveniment care a marcat împlinirea a 96 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri, în centrul orașului Bacău au avut loc o serie de activități. Băcăuanii au participat, în mare număr, la ceremoniile prilejuite de sărbătorirea Zilei Naționale. Această zi istorică a marcat bilanțul luptei românilor pentru întregirea statală.

Spectatorii au fost încântaţi de parada de defilare, întrucât a fost primul an în care parada a inclus şi “tehnica militară”. De asemenea, în acest an s-a “desfiinţat” tribuna oficială, la iniţiativa prefectului Dorian Pocovnicu. Astfel, autorităţile locale au putut fi mai aproape de băcăuani, careul desfăşurându-se la fel ca de obicei, însă cu faţa spre public.

Programul a debutat în municipiul Bacău cu un ceremonial militar și religios închinat eroilor neamului. După luările de cuvânt ale autorităților locale și a comandantului Garnizoanei Bacău, Ansamblul “Plaiuri bacauane” și Muzica Militară au încântat audiența cu melodii și dansuri populare românești. Dispozitivul de defilare a fost format din grupuri de paradă organizate în detașamente, cu trupe și tehnică, iar spectacolul a fost realizat cu sprijinul a peste 350 de militari și 50 de mijloace auto aparținând Bazei 95 Aeriană, unităților militare din cadrul Statului Major al Forțelor Terestre, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informații, Serviciului de Protecție și Pază, precum și ai societății Crucea Roșie din Bacău.

Autoritățile locale spun că la manifestarea dedicată Zilei Naționale a României au participat aproximativ 11.000 de băcăuani. Publicul prezent a ocupat toată lungimea străzii Mărăşeşti, de la Casa de Asigurări de Sănătate până la Statuia lui Ştefan cel Mare.

Sursă foto:Doru Ridel (Ziarul de Bacău)

Media
No rating yet

Comments are closed.