După toate ştirile negative care apar în presă, este plăcut să ştim că totuşi se întâmplă şi lucruri bune, că există oameni cu iniţiative lăudabile. Cunoaştem cu toţii vorba „copiii sunt viitorul nostru” – fraza aceasta a devenit un adevărat clişeu. Totuşi, nu putem nega faptul că educaţia unui copil poartă un rol extrem de important în dezvoltarea sa viitoare, atât pe plan profesional, cât şi în ceea ce priveşte relaţiile sale cu cei din jur. Şi, de multe ori, mediul în care informaţia este transmisă copiilor, nu doar mesajul în sine, este foarte important. În momentul în care copilul se simte în siguranţă într-un anumit loc, îi face plăcere să stea acolo şi chiar îşi doreşte să meargă, atunci informaţiile primite sunt cu atât mai valoroase, întrucât copiii, fiind mai receptivi într-un mediu plăcut, le vor putea pune în aplicare în viitor.

 De acest lucru şi-a dat seama şi primarul comunei Blăgeşti, Laurenţiu Munteanu, care a dispus construirea unui nou sediu pentru grădiniţă, cu dotări moderne. Proiectul, în valoare de 560.000 lei, derulat prin Banca Mondială, va lua contur începând cu noul an şcolar. Cu un spaţiu util de 286 m², clădirea va avea două săli de clasă, cancelarie, depozit de materiale didactice, o sală care va servi atât drept sală de mese, cât şi drept sală pentru diverse activităţi, grupuri sanitare, centrală termică proprie şi apă curentă. Potrivit acestuia, construirea unui nou sediu era în primul rând necesară pentru ca toţi copiii să poată beneficia de ore în acelaşi timp, fără ca educatorii să fie nevoiţi să lucreze în schimburi.

 Iniţiativa este, aşa cum am spus mai sus, una lăudabilă, şi va veni atât în ajutorul părinţilor şi al cadrelor didactice, cât mai ales al copiilor, ce vor beneficia acum de un spaţiu cu adevărat modern. Iar pentru aceasta, putem spune „Jos pălăria!”

Sursă foto și articol: Desteptarea

Media
No rating yet

Comments are closed.