Rutina și activitățiile pe care le desfășurăm zi de zi ne fac să uităm că Bacăul se mândrește cu valori și  perfomanțe în multe domenii, unul dintre acestea fiind sportul. Din acest motiv astăzi am hotărât să spunem „Jos Pălăriaˮ pentru Facultatea de Ştiinţe ale Mişcării, Sportului şi fac de stiinteSănătăţii din cadrul Universității „Vasile Alecsandriˮ din Bacău.

Cu un istoric ce datează din anul 1964, aceasta a progresat ajungând să aibă astăzi trei programe de studii: Educație fizică și sport, Terapie ocupațională și Kinetoterapie.Conform ierarhizării realizate de Ministerul Educației, facultatea băcăuană este pe locul al doilea din domeniul Educației fizice, sport și sănătate, după Universitatea din Pitești.

 Dacă toate acestea nu v-au convins că această facultate merită să se afle la secțiunea „Jos Pălăriaˮ, trebuie să știți că de-a lungul timpului a oferit sportivi importanți României, precum atleta Doina Melinte, antrenorul Dorin Melinte sau Constantin Ifrim (multiplu campion naţional la proba de 5000m). Universitatea se poate mândri și că a fost printre primele facultăți din ţară care a pregătit specialiști în motricitate specială. Înființată în 1992 la inițiativa lui Dumitru Moteț, fondatorul Asociației Române de Kinetoterapie și al învățământului superior de kinetoterapie, aceasta a atras foarte mulți tineri din toate colțurile țării care doreau să urmeze această profesie, universitatea băcăuană concurând la acel moment cu prestigioase universități din țară, cum ar fi Universitatea din Oradea și din București, acestea fiind singurele centre universitare din România care pregăteau kinetoterapeuți.

stiinte2Încununarea celor 50 de ani de performanțe și istorie au fost marcați de Facultatea de Ştiinţe ale Mişcării, Sportului şi Sănătăţii anul trecut printr-o serie de manifestări științificece s-au desfășurat la începutul lunii mai, prin Sesiunea Națională de Comunicări Științifice Studențești, iar timp de o săptămână, în perioada 18-22 noiembrie 2014, și-a sărbătorit semicentenarul unde le-a reamintit invitaților și studenților că misiunea cea mai importantă a facultății este participarea la crearea şi promovarea valorilor vieţii sociale și optimizarea dezvoltării umane.

Pentru toate acestea merită să spunem Jos Pălăria pentru… Facultatea de Ştiinţe ale Mişcării, Sportului şi Sănătăţii.

Sursă foto: http://www.ub.ro/accesat la data de 04.02.2015.

http://stirileprotv.ro/stiri/accesat la data de 04.02.2015.

Autor: Andreea Frunză – Voluntar Comunicare în cadrul proiectului “Cetățeni Activi pentru Bacău”, din partea Asociaţiei Un Zâmbet Bacău.

Media
No rating yet

Comments are closed.