În România, sub 2% din populaţie donează sânge, în timp ce la nivelul Uniunii Europene, acest procent este de aproximativ 5%. Deşi numărul unităţilor de sânge donate a crescut uşor în ultimii ani, doar  2/3 din totalul cererilor lansate de spitalele din România au putut fi acoperite. În acest sens intervine Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare din Târgu Ocna, județul Bacău, continuând campania umanitară de donare de sânge.

O campanie educativă cu un mesaj puternic umanitar  s-a  derulat luni,  24 noiembrie 2014, la sediul Şcolii Naţionale de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna, cu sprijinul  Centrului de Transfuzie Sanguină Bacău. ,, Salvarea unei vieţi depinde de tine! ” este sloganul campaniei umanitare de donare de sânge care se adresează elevilor şi salariaţilor şi care se va desfăşura în două etape. Cea de-a doua etapă va avea loc în luna decembrie.

poze articol jos palaria poze articol jos palaria 2

Iniţiativa este pusă în practică prin bunăvoinţa şi participarea a 150 de elevi şi a salariaţilor,  iar aceasta reprezintă un gest de solidaritate pentru cei aflaţi în suferinţă, constituind totodată un ajutor concret acordat unităţilor spitaliceşti din județul Bacău.

„Acest act de ajutor este un dar fără preţ oferit persoanelor în nevoie, un dar pentru noi înşine ca oameni, o binecuvântare pentru capacitatea noastră de înţelegere şi sănătatea de care ne bucurăm” – a declarat subcomisar de penitenciare Mihaela BRĂILA, purtător de cuvânt al Şcoalii Naţionale de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Târgu Ocna.

Jos Pălăria pentru astfel de campanii și inițiative cu caracter social în județul Bacău!

Sursă articol: Adevărul de Bacău

Media
No rating yet

Comments are closed.