Tedxbacau

Pe data de 17 octombrie 2014 s-a desfasurat cea de-a doua editie a TEDxBacau. Tema din acest an a fost “The Strings of Life” (“Corzile vietii”). A fost cel mai important eveniment din Bacau, in aceasta toamna. S-a simtit o atmosfera electrizanta, incarcata de energie, de idei si emotii de neuitat.

Evenimentul a adunat 11 vorbitori care si-au impartasit ideile, initiativele si povestile de succes, au vorbit despre modalitatile prin care au trecut peste momentele de ezitare si peste greutatile pe care le-au intampinat in drumul lor spre succes. Acestia au fost: Mihaela Tatu, Eduard Sandu, Marius Tudosiei, Paul Lungu, Adrian Fako, Bogdan Prajisteanu, Paul Ardeleanu, Alexandru Damaschin, Bogdan Matei, Grig, Sorin Crefelean.

Evenimentul a avut loc pe scena salii “Ateneu” a Filarmonicii “Mihail Jora” din Bacau. Partenerii TEDxBacau 2014 au constat din Asociatia “Be Great”, Evolutiv, Softescu Innovation, Selgros, SCC, Ness. De asemenea, formatia TEDxBacau s-a reunit special pentru eveniment, aceasta fiind formata din Cosmin Sipos, Adelina Sabau si Alina Stefania – toti muzicieni de exceptie ce au incantat publicul intre cele doua sesiuni de prezentari.

Discursurile prezentate au avut ca numitor comun procesul initiatic cu care fiecare individ se confrunta de-a lungul vietii. Toti speakerii si-au conturat monologul in jurul unei idei centrale, in functie de propria lor experienta. Eduard Andrei s-a prezentat pe scena impreuna cu alter ego-ul sau – papusa cu care a cucerit Romania. El a participat recent la concursul “Romanii au Talent”, unde a ajuns pana in marea finala impresionandu-i pe toti cu umorul sau. Folosindu-se de papusa sa, a narat povestea vietii sale si cum a ajuns sa devina cel mai renumit ventriloc din Romania. Eduard a afirmat ca “oricat de multa munca ai depune, fii sigur si ai rabdare, iar rezultatul va veni dupa ceva timp”.

Mihaela Tatu crede in tanara generatie si a transmis in cadrul TEDx Bacau urmatoarea idee: “Esti ceea ce alegi sa fii”. A povestit despre viata sa in care a avut ocazia sa fie in diferite ipostaze: mama,trainer,om de televiziune. Ea a mai afirmat ca  “schimbarile sunt binevenite la orice varsta, daca sufletul ni le cere”.

Adrian Fako, un alt vorbitor al evenimentului, este un tanar antreprenor roman care s-a remarcat prin dragostea sa pentru munte. In aprilie 2014, Adrian impreuna cu Tibi Pintilie si o  intreaga echipa de suport, au pornit intr-o expeditie pe versantul nordic al Everestului, devenind astfel cel mai tanar roman din generatia sa care a incercat vreodata sa escaladeze cel mai inalt varf din lume. A povestit despre viata pe care a dus-o timp de 9 saptamani acolo sus, unde s-au confruntat cu mii de riscuri si unde un alt scop a fost, de asemenea, gandul ca trebuie sa ajunga inapoi jos, cu totii. Tanarul si-a construit discursul in jurul urmatoarei idei: “E bine sa risti, dar e bine si sa stii cand trebuie sa te opresti”.

Evenimentul a adunat sute de aplauze si a lasat sala in picioare la finalul acestuia, prin discursurile motivationale si inspirationale pe care le-a prezentat publicului bacauan.

Cateva impresii din randul participantilor prezenti la TEDx Bacau 2014:

Bianca  (studenta la universitatea Vasile Alecsandri), 20 ani: “Am vrut sa fiu prezenta la acest eveniment pentru a remarca reusitele unor oameni care au ajuns sa fie cineva. Acum imi fac planuri pentru viitor si am nevoie sa-mi stabilesc pasii corecti pentru a reusi ce mi-am propus. Cand am vazut afisele si i-am vazut printre vorbitori pe Mihaela Tatu si Eduard Andrei, am zis ca trebuie neaparat sa ajung sa le aud discursul”.

Dna Mihaela (contabila) 43 ani: “Aici in Bacau nu avem ocazia de a participa la o serie de evenimente la care sa pot merge impreuna cu sotul meu. Atunci cand niste prieteni ne-au spus ca se mai organizeaza si a II-a editie TEDxBacau, am zis ca neaparat mergem. E foarte placut sa asculti povestile oamenilor care si-au schimbat viata radical in urma rutinei din fiecare zi. Am si un fiu care, de asemenea, a venit cu gasca de prieteni aici, iar ceea ce a auzit astazi aici e posibill sa ii aduca mai multa incredere ca scopurile pe care le are se pot atinge prin munca si dedicare”.

Autor: Sabina Roibu

Voluntar Comunicare in cadrul proiectului „Cetateni Activi pentru Bacau”

Media
No rating yet

Comments are closed.