Tedxbacau

Pe data de 17 octombrie 2014 s-a desfasurat cea de-a doua editie a TEDxBacau. Tema din acest an a fost “The Strings of Life” (“Corzile vietii”). A fost cel mai important eveniment din Bacau, in aceasta toamna. S-a simtit o atmosfera electrizanta, incarcata de energie, de idei si emotii de neuitat.

Evenimentul a adunat 11 vorbitori care si-au impartasit ideile, initiativele si povestile de succes, au vorbit despre modalitatile prin care au trecut peste momentele de ezitare si peste greutatile pe care le-au intampinat in drumul lor spre succes. Acestia au fost: Mihaela Tatu, Eduard Sandu, Marius Tudosiei, Paul Lungu, Adrian Fako, Bogdan Prajisteanu, Paul Ardeleanu, Alexandru Damaschin, Bogdan Matei, Grig, Sorin Crefelean.

Evenimentul a avut loc pe scena salii “Ateneu” a Filarmonicii “Mihail Jora” din Bacau. Partenerii TEDxBacau 2014 au constat din Asociatia “Be Great”, Evolutiv, Softescu Innovation, Selgros, SCC, Ness. De asemenea, formatia TEDxBacau s-a reunit special pentru eveniment, aceasta fiind formata din Cosmin Sipos, Adelina Sabau si Alina Stefania – toti muzicieni de exceptie ce au incantat publicul intre cele doua sesiuni de prezentari.

Discursurile prezentate au avut ca numitor comun procesul initiatic cu care fiecare individ se confrunta de-a lungul vietii. Toti speakerii si-au conturat monologul in jurul unei idei centrale, in functie de propria lor experienta. Eduard Andrei s-a prezentat pe scena impreuna cu alter ego-ul sau – papusa cu care a cucerit Romania. El a participat recent la concursul “Romanii au Talent”, unde a ajuns pana in marea finala impresionandu-i pe toti cu umorul sau. Folosindu-se de papusa sa, a narat povestea vietii sale si cum a ajuns sa devina cel mai renumit ventriloc din Romania. Eduard a afirmat ca “oricat de multa munca ai depune, fii sigur si ai rabdare, iar rezultatul va veni dupa ceva timp”.

Mihaela Tatu crede in tanara generatie si a transmis in cadrul TEDx Bacau urmatoarea idee: “Esti ceea ce alegi sa fii”. A povestit despre viata sa in care a avut ocazia sa fie in diferite ipostaze: mama,trainer,om de televiziune. Ea a mai afirmat ca  “schimbarile sunt binevenite la orice varsta, daca sufletul ni le cere”.

Adrian Fako, un alt vorbitor al evenimentului, este un tanar antreprenor roman care s-a remarcat prin dragostea sa pentru munte. In aprilie 2014, Adrian impreuna cu Tibi Pintilie si o  intreaga echipa de suport, au pornit intr-o expeditie pe versantul nordic al Everestului, devenind astfel cel mai tanar roman din generatia sa care a incercat vreodata sa escaladeze cel mai inalt varf din lume. A povestit despre viata pe care a dus-o timp de 9 saptamani acolo sus, unde s-au confruntat cu mii de riscuri si unde un alt scop a fost, de asemenea, gandul ca trebuie sa ajunga inapoi jos, cu totii. Tanarul si-a construit discursul in jurul urmatoarei idei: “E bine sa risti, dar e bine si sa stii cand trebuie sa te opresti”.

Evenimentul a adunat sute de aplauze si a lasat sala in picioare la finalul acestuia, prin discursurile motivationale si inspirationale pe care le-a prezentat publicului bacauan.

Cateva impresii din randul participantilor prezenti la TEDx Bacau 2014:

Bianca  (studenta la universitatea Vasile Alecsandri), 20 ani: “Am vrut sa fiu prezenta la acest eveniment pentru a remarca reusitele unor oameni care au ajuns sa fie cineva. Acum imi fac planuri pentru viitor si am nevoie sa-mi stabilesc pasii corecti pentru a reusi ce mi-am propus. Cand am vazut afisele si i-am vazut printre vorbitori pe Mihaela Tatu si Eduard Andrei, am zis ca trebuie neaparat sa ajung sa le aud discursul”.

Dna Mihaela (contabila) 43 ani: “Aici in Bacau nu avem ocazia de a participa la o serie de evenimente la care sa pot merge impreuna cu sotul meu. Atunci cand niste prieteni ne-au spus ca se mai organizeaza si a II-a editie TEDxBacau, am zis ca neaparat mergem. E foarte placut sa asculti povestile oamenilor care si-au schimbat viata radical in urma rutinei din fiecare zi. Am si un fiu care, de asemenea, a venit cu gasca de prieteni aici, iar ceea ce a auzit astazi aici e posibill sa ii aduca mai multa incredere ca scopurile pe care le are se pot atinge prin munca si dedicare”.

Autor: Sabina Roibu

Voluntar Comunicare in cadrul proiectului „Cetateni Activi pentru Bacau”

Media
No rating yet

Autorul articolului

Articole asemănătoare

Fără comentarii

Poți publica primul comentariu la acest articol.

Lasă un comentariu

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.