INTREBARE
Adresata: Domnului Ministru Ioan Rus, Ministerul Transporturilor.
De catre: Deputat PSD de Bacau, Miron Smarandache.
Obiectul intrebarii: Carentele de semnalizare ale trecerilor la nivel cu calea ferata.

Stimate domnule ministru,

O coliziune violenta dintre un TIR si un tren, petrecuta recent in zona haltei Valea Seaca, din judetul Bacau, a avut urmari tragice, atat soferul autotrenului, cat si mecanicul locomotivei, pierzandu-si viata in urma impactului.
Accidentul s-a petrecut in data de 19 septembrie a.c., cand locomotiva trenului InterRegio 1753 Bucuresti-Iasi a rupt in doua caroseria autotrenului.
Din fericire, doar un singur vagon s-a desprins de locomotiva si a deraiat, insa nu s-a rasturnat, fapt ce a dus la salvarea celor 180 de calatori aflati in acel moment in trenul respectiv. Zona de trecere de nivel pe calea ferata unde s-a produs impactul mentionat a fost frecvent scena unor astfel de incidente, in ultimii trei ani fiind inregistrate alte patru asemenea accidente soldate cu victime omenesti.
Din discutiile avute cu politistii, rezulta faptul ca Ministerul Transporturilor este responsabil de semnalizarea trecerilor la nivel cu calea ferata de pe drumurile publice.
Avand in vedere numarul insemnat de astfel de accidente petrecute la nivel national in ultima perioada, va intreb respectuos domnule ministru:
1. Care este strategia Ministerului Transporturilor in vederea rezolvarii problemelor aparute din cauza lipsei barierelor de la trecerile la nivel cu calea ferata?
2. Care este numarul accidentelor soldate cu morti si raniti petrecute in ultimii trei ani in Romania, si punctual in judetul Bacau, din cauza carentelor de semnalizare la aceste treceri?
Solicit raspuns scris.

Deputat PSD de Bacau,
Miron SMARANDACHE

Media
No rating yet

Comments are closed.