Dupa cum bine stiti, in calitate de cetateni informati, suntem in toiul campaniei de promovare a alegerilor prezidentiale. Materiale promotionale (pixuri, calendare, agende), panouri publicitare la tot pasul, reclame televizate, promovare online, toate acestea fac parte din strategia de promovare a candidatilor, si implicit a partidului din care acestia provin.

Analizand campania de promovare a prezidentiabililor in judetul Bacau, observam ca unii politicieni de la nivel local sunt foarte activi atunci cand vine vorba despre crearea unei imagini pozitive in randul alegatorilor. Astfel, va prezentam in continuare unde si cum au promovat mesajul candidatului partidului din care fac parte alesii bacauani.

PNL Bacau – Este mai mult decat vizibila promovarea lui Dragos Luchian, alaturi de candidatul la prezidentiale, Klaus Iohannis. Intregul oras este impanzit cu panouri publicitare stradale care ii afiseaza pe cei doi, sub sloganul “Romania lucrului bine facut”.

Dragos-Luchian

De asemenea, Dragos Luchian participa si la diverse evenimente si intalniri. De exemplu, pe data de 9 octombrie, senatorul a efectuat o vizita in cartierul Nord, alaturi de membri ai ACL Bacau pentru a-si sustine candidatul. Dragos Luchian a participat la “Expozitia Agro Moldova”, eveniment organizat de Centrul de Afaceri si Expozitii “Mircea Cancicov” in perioada 10-12 octombrie, precum si la intalnirea cu reprezentantul firmei SCC, domnul Peter Rigby : “am avut deosebita onoare atat eu cat si executivul Primariei Municipiului Bacau reprezentat de dl.primar interimar Vasile Tescaru, dl.viceprimar Radu Ababei si dl.administrator public Leonard Padureanu de a ne intalni cu reprezentantul firmei SCC, Sir Peter Rigby”, scrie senatorul pe pagina personala de Facebook. Nu in ultimul rand, Dragos Luchian este prezent si in mediul online. Pe pagina personala de Facebook, puteti gasi numeroase postari ale senatorului.

PNL-Bacau

Alti membri ai PNL, cum este domnul Lucian Ciubotaru, il sustin pe Klaus Iohannis in principal prin intermediul retelelor de socializare.

PSD Bacau – Deputatul bacauan Cosmin Necula se implica in numeroase activitati, menite sa creasca popularitatea si increderea candidatului la prezidentiale, Victor Ponta. Luni, 20 octombrie, deputatul a vizitat, împreuna cu echipa de campanie, fabrica bacauana SIR Safety, specializata in productia de echipamente pentru protectia muncii. In intervalul 15 – 16 octombrie, Cosmin Necula a vizitat cartiere “mai puțin avute in vedere de politicieni” (Nordului, Tipografilor, Depoului, Carpati). “Speranta oamenilor in schimbarea pana la capat ii face sa uite, fie si pentru o clipa,de dificultatile de zi cu zi si sa priveasca cu o mai mare incredere spre viitor“, declara politicianul pe pagina personala de Facebook. Vizite au fost efectuate si in alte cartiere bacauane cum sunt Mioritei, Garii, Energiei.

Cosmin-Necula

Cosmin Necula l-a insotit pe Victor Ponta in vizita la Spitalul Judetean de Urgenta Bacau de pe data de 13 octombrie. Totodata, deputatul a fost gazda ministrului Sanatatii, dl. Nicolae Banicioiu, intr-un tur al celor mai importante obiective medicale bacauane. In cadrul vizitei primului-ministru, s-a desfasurat si lansarea unui program de incluziune sociala, cofinanțat de Norvegia (prin Norway Grants) si UNICEF, la care au luat parte atat domnul Necula, cat si presedintele CJ Bacau, Dragos Benea.

necula

Deputatul bacauan nu a sarit nici “intalnirea cu seniorii”, reprezentati de zeci de pensionari bacauani, membri ai filialei locale a Uniunii Generale a Pensionarilor din Romania. “Seniorii sunt pentru mine la fel de importanți ca tinerii al caror reprezentant ma consider,” a declarat Cosmin Necula. Evident, toate aceste actiuni sunt mediatizate in mediul online, pe reteaua de socializare Facebook.

Un alt membru al PSD, Miron Smarandache, l-a insotit pe premierul Victor Ponta in vizita-maraton efectuata in judetul Bacau. “Sunt convins ca judetul Bacau va cunoaste pe viitor un salt calitativ si cantitativ insemnat in ceea ce priveste dezvoltarea comunitara, in beneficiul oamenilor de aici si a cresterii nivelului de trai al acestora”, a declarat Smarandache.

In cazul celorlalti candidati la prezidentiale, sustinatorii lor din judet nu s-au remarcat prin campanii foarte vizibile, cel putin in mediul online. Observam, cu toate acestea,  o mobilizare si implicare mai intensa in aceasta perioada de promovare a campaniei alegerilor prezidentiale. Insa, aceasta implicare ar trebui facuta in mod constat, indiferent de contextul politic in care ne aflam.

Autor: Elena Galatanu

Media
No rating yet

1 Response Comment