jandarmani2Fie că vorbim de donarea de sânge permanentă, de campanii de educație preventivă, acțiuni de strângere de fonduri pentru persoanele care au avut de suferit în urma dezastrelor naturale din județul Bacău sau pur și simplu îndeplinirea atribuțiilor de menținere a ordinii și siguranței publice, jandarmii sunt mereu implicați în rezolvarea problemelor societății.

Anul acesta, postul de Jandarmi din Târgu Ocna alături de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bacău au vrut să aducă zâmbetul pe chipurile a 100 de copii proveniți din 30 de familii defavorizate din orașul Târgu Ocna, prin campania de responsabiliate socială „Împreună pentru a dărui”.

Campania „Împreună pentru a dărui” derulată de postul de Jandarmi din Târgu Ocna sub sloganul Fiţi împreună cu noi pentru a dărui speranţă  a avut susținerea Asociaţiei Onestin din Oneşti, Colegiului Naţional ,,Costache Negri” Tg. Ocna, Liceului  Tehnologic Tg. Ocna şi site-ului www.tg.ocna.ro.

jandarmaniEvenimentul de lansare a acestui proiect a avut loc pe 24.11.2015,  campania „Împreună pentru a dărui”, urmând să se desfășoare până în preajma Crăciunului. Cei care au dorit să împartă din puținul lor unor copii care nu cunosc adevărata bucurie a Sfintelor Sărbători de Crăciun au putut dona până de Moş Nicolae: haine, jucării, alimente greu perisabile. Toate acestea urmând să umple sufletul de bucurie a 30 de familii.

Elevii de la Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna n-au rămas impasibili la nevoile acestor familii nevoiașe, donând pentru a avea sărbători îmbelșugate și fără griji: alimente, jucării, cărți.

Mai mult, aceştia au putut merge alături de jandarmii din Târgu Ocna să împartă cadourile celor peste 100 de copii fiind impresionaţi cum au putut aduce printr-un gest mic, o bucurie imensă în sufletul celor fără posibilităţi.

 Conform unui comunicat de presă oferit de Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna, elevii au declarat că: Fericirea dăruită se întoarce sigur la tine şi se întoarce înzecită. Zâmbetul acelor copilaşi m-a făcut să înţeleg că având totul, poţi să nu ai nimic şi neavând nimic, poţi avea totul.

În urma campaniei „Împreună pentru a dărui” s-au strâns sute de jurcării de pluş, haine şi încălţăminte, cei implicaţi au făcut pachete pentru fiecare vârstă chiar și pentru nou-născuţi. Iar cei mici au primit cărţi de literatură şcolară şi beletristică.

Jandarmii din judeţul Bacău au arătat că îşi pot depăşi misiunile ce le revin în fiecare zi, amintindu-şi de cei care au nevoie de ajutor. Prin campania „Împreună pentru a dărui” şi-au amintit că toţi trebuie să simţim spiritul Crăciunului, atât cei care au descoperit bucuria de a dărui în cadrul campaniei, cât şi cele 30 de familii defavorizate din orașul Târgu Ocna, care din cauza grijilor materiale  uitase adevărata însemnătate a Naşterii Domnului.

Pentru toate acestea spunem…„Jos Pălăria.

Autorul articolului

Articole asemănătoare

One Response Comment

Lasă un comentariu

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.