În calitate de român, de locuitor al unuia din județele în care v-ați bucurat de susținere, și în special de reprezentant al băcăuanilor, este de datoria mea domnule Victor Ponta să vă întreb dacă acum nu mai sunteți mândru că sunteți român?

Întrebarea mea este una foarte legitimă, mai ales că ați ales să plecați din țara de care sunteți mândru să vă reculegeți după înfrângerea de pe 16 noiembrie tocmai în Emiratele Arabe Unite. Sau poate greșesc, poate ați fost în Emirate pentru a găsi surse de finanțare externă sau pentru a lua exemplu de la arabi cum ar trebui gestionată economia, deși știm cu toții că astfel de lecții nu se predau în cluburile de noapte.

Dar, oricum, acestea sunt probleme minore, la care cu siguranță veți găsi o replică prin care să eludați pe cât puteți adevărul sau să fugiți de un răspuns sincer.

Cel mai șocant este că ați recunoscut în fața presei, a românilor, că multe din declarațiile dumneavoastră din campanie au fost doar pentru campanie și că regretați că le-ați făcut.

“Îmi pare rău de multe lucruri pe care le-am spus în campanie şi acum încerc doar, repet, să înţeleg,” acestea au fost cuvintele dumneavoastră, domnule Ponta. Demonstrați prin această declarație că ați fost doar o marionetă care nu a făcut decât să repete ceea ce i s-a cerut de către păpușarii care se află în spatele dumneavoastră.

Oare, ce declarații regretați? Cele referitoare la promisiunile făcute cu privire la creșterile de salarii, de alocații sau la atacurile murdare pe care le-ați lansat zilnic împotriva contracandidatului dumneavoastră?

Deși știu că nu vă interesează ce spun alții, mai ales că ați demonstrat în repetate rânduri că vocea națiunii și a rațiunii nu reușesc să răzbată până la dumneavoastră, totuși vă recomand să vă îmbărbătați, să recunoașteți că nu ați înțeles nimic din înfrângerea suferită, nici din mesajul transmis de români și să vă prezentați demisia pentru incompetența de care ați dat dovadă până acum. Poate așa reușiți să mai spălați din rușinea în care vă afundați zilnic.

Ionel Palăr, Deputat PNL

Media
No rating yet

Comments are closed.