Deputatul PNL, Ionel Palăr, a semnat următoarea declaraţie de presă: „Potrivit unui studiu realizat de UNICEF, România este țara care alocă cel mai mic buget educației din toată Uniunea Europeană, atât cheltuielile bugetare, cât și cele private în educație sunt de 4,1% din PIB.

Dacă România menține investiția în învățământ la acest nivel, va pierde în următorii zece ani între 12 și 17 miliarde euro, bani care se vor duce în ajutoare sociale pentru cei care nu își vor găsi un loc de muncă și care, din cauza sărăciei, vor avea o sănătate precară, relevă același document.

Recomandarea UNICEF este ca România să acorde prioritate maximă educației timpurii și celei primare, dar și să pună mai mult accent pe abilitățile sociale.

Conform cifrelor oficiale citate de organizație, peste 6% dintre copiii de vârsta ciclului primar sau gimnazial sunt în afara sistemului de învățământ, iar 17,5% dintre tinerii de 18-24 de ani au părăsit timpuriu școala.

Copiii din comunitățile rome, copiii de la sate și copiii cu dizabilități au cele mai mici șanse de a absolvi învățământul obligatoriu, spune UNICEF.

Potrivit specialiștilor, un an în plus de școală crește veniturile cu 8-9%, reduce riscul de a deveni șomer cu 8% și reduce riscul de apariție a unor probleme grave de sănătate cu 8,2%.

Ministrul Educației, Remus Pricopie, cel care și-a demonstrat de nenumărate ori incompetența și lipsa de viziune, ar trebui să-și dea demisia încă înainte de prezentarea proiectului de buget de către Guvernul pe care îl reprezintă.

M-a frapat faptul că, imediat după prezentarea studiului realizat de către UNICEF, ‘ministrul-dezastru’ Remus Pricopie a susținut public că primul lucru pe care îl va face va fi să ia proiectul și să bea un ceai la Ministerul de Finanțe.

Copiii României moderne nu au nevoie de ceaiurile domnului Ministru. Au nevoie de manuale, au nevoie de politici educaționale eficiente, care să le ofere încă din ciclul primar accesul la un învățământ calificat.

Copiii României au nevoie de un ministru eficient! Domnule Ministru, măcar acum, în ceasul al 12-lea, dați-vă demisia! Ar fi primul lucru bun pe care l-ați face Educației și, implicit, copiilor acestei țări!

DOMNULE MINISTRU REMUS PRICOPIE, LĂSAȚI CEAIURILE! DAȚI-VĂ DEMISIA!

Ionel Palăr, deputat PNL

Media
No rating yet

Leave A Comment

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter message.