Asociația Romanian Youth Movement for Democracy (RYMD), în parteneriat cu Asociația Un Zâmbet Bacău, a organizat, în perioada 2 – 4 octombrie 2015, o sesiune de formare pe tema managementului de proiect pentru 20 de tineri bacăuani cu inițiativă.

În cadrul acestei sesiuni de formare, cei 20 de  participanți împreună cu trainerul Florin Fînaru, manager de proiect la Asociația Be Great Bacău, specializat în domeniul managementului de proiect,au parcus etapele transformării unei idei într-un proiect sustenabil pentru comunitatea din care provin, au testat tehnici de prezentare a proiectelor în fața posibililor finanțatori și au identificat riscurile pe care le pot întâlni în perioada de implementare a proiectului.

Împărțiti în patru echipe, cei 20 de tineri au lucrat, timp de trei zile, la dezvoltarea unor proiecte care pot transforma Bacăul într-un oraș mai prietenos cu tinerii, și nu numai. Iată care au fost ideile rezultate:

  • Proiectul „Undă Verde”, ce are ca scop fluidizarea traficului de tranzit în municipiul Bacău, de-a lungul E85, prin corelarea semafoarelor astfel încât o mașină ce traversează Bacăul să nu stea la mai mult de două semafoare.
  • Cafeneua “InteligenTea”, ce presupune dezvoltarea unui cadru de dezvoltare personală a tinerilor băcăuani și nu numai, prin intermediul metodelor non-formale de educație și prin organizarea unor activități recreative.
  • “Youth Creative Center”, ce are în vedere dezvoltarea unei centru resursă pentru ONG-urile care să le permită accesul la logistica necesară pentru desfășurarea în condiții optime a activității lor.
  • “Oferă-ți o șansă. Educație pentru evoluție”, este un proiect ce are ca scop integrarea socială și diminuarea problemelor de comportament pentru un grup de 100 de copiii din 10 școli din Bacău, prin organizarea de sesiuni de consiliere psihologică și creearea a 4 instrumente de promovarea a metodelor de educație utilizate pe parcursul acestor sesiuni.

Testimoniale:

“A fost foarte explicit și eu personal am apreciat ritmul alert în care a trebuit sa lucram pentru că așa m-am concentrate doar la asta și am avut un mai mare randament. Informațiile au fost bine selectate. De curând am participat la un training asemanator, iar informațiile asimilate m-au ajutat foarte mult să lucrez mai eficient și să asimilez mai bine esențialul”, Larisa Vieru, Asociația Onestin.

Training-ul “Ideea Ta Pentru Bacău” este organizat în cadrul proiectului „Cetățeni Activi pentru Bacău”, finanțat de fondurile SEE 2009-20014 prin fondul ONG din România.

Media
No rating yet

1 Response Comment