Iancu Iulian – Dezbaterea Propunerii legislative pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr.82/2000 privind autorizarea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de reparaţii, de reglare, de modificări constructive, de reconstrucţie a vehiculelor rutiere, precum şi de dezmembrare a vehiculelor scoase din uz

Domnul Iulian Iancu:

Domnule preşedinte,

Sunt şi iniţiatorul acestei propuneri legislative, aşa că o să comasez punctul de vedere al iniţiatorului cu cel al comisiei, şi spunându-vă, stimaţi colegi, că acest act normativ ne duce cu gândul la parabola “bananei amare”, pe care îţi este suficient să o guşti o singură dată ca să-ţi dai seama că sunt multe alte aspecte legate de banană.

Aşa s-a întâmplat cu fiecare dintre noi care am încercat o singură dată experienţa şi, dacă vreţi, amara experienţă a comportamentului prestatorului de servicii din zona service-urilor auto şi, ca atare, s-a simţit nevoia ca urmare a solicitării tuturor posesorilor de automobile, de autoturisme, care au trecut prin această experienţă amară, s-a simţit nevoia reglementării acestei activităţi.

Acest act normativ a parcurs o dată întreaga procedură din cadrul Parlamentului, a fost la vot în sesiunea iunie anul trecut. Dintr-o greşeală, o neatenţie, ne spunea la vremea respectivă colegul nostru, domnul deputat Toader, şi cred că a fost o neatenţie la vremea respectivă, s-a dat un vot negativ din partea PDL şi a trebuit să reluăm procedura. Între timp, cred că toată lumea a căzut de acord că în momentul de faţă, chiar şi ministerul, şi Registrul Auto Român, şi cei care sunt acţionari şi chiar patroni la service-uri auto au înţeles că este nevoie să avem un act normativ care reglementează acest tip de serviciu către populaţie, pentru că nu este un serviciu ieftin şi nu este un serviciu care să ne fie chiar indiferent.

Prin urmare, în urma dezbaterilor, membrii comisiei au hotărât să propună în unanimitate plenului aprobarea actului normativ, cu amendamente admise. Drept pentru care vă propun două minute la dezbateri generale, un minut pe articole.

Vă mulţumesc.

Media
No rating yet

Comments are closed.