12162467_10206111230075999_2116638344_oMarți, 15 martie 2016, începând cu ora 12.00, a avut loc ședința extraordinară a Consiliului Local Bacău, în care s-a stabilit noua conducere a orașului. Previzibil, informația care s-a tot vehiculat în ultima periodă s-a adeverit: Ilie Bîrzu este noul primar intermar al Bacăului, iar Raluca Năstase, noul viceprimar.

Suspendarea lui Romeo Stavarache – prilej de susținere a declarațiilor politice

„Ziua de astăzi va rămâne în analele istoriei drept marțea neagră a politicii PNL-iste băcăuane. Cu un primar suspendat de două ori din funcție, PNL-ul a ajuns, cred, la apogelul său negativ în ceea ce privește conducerea acestui municipiu. Pentru că nu trebuie să uităm, vă voi enumera câteva dintre succesele administrației Stavarache, care ne-a ținut sub ocupație în ultimii 12 ani. Groapa cu leii băcăuanilor (Sala Polivalentă), Spitalul Municipal…”, a încercat consilierul independent Corneliu Jitariu să își expună punctul de vedere. Fără succes, Executivul ignorând încercarea consilierului de a-și citi declarația pe motiv că nu face referire la ordinea de zi. Mai mult, consilierul PNL Neculai Nechita, i-a strigat din partea cealaltă a sălii că degeaba vorbește despre fostul primar întrucât „Stavarache nu mai e aicea, du-te la el acasă dacă vrei să îi spui ceva”.

Proiectul privind suspendarea lui Romeo Stavarache a fost aprobat în unanimitate.

12499350_10206111230276004_615925778_oIlie Bîrzu, primar, Raluca Năstase și Radu Ababei, viceprimari – noua conducere a Bacăului până la alegerile locale

Singura propunere pentru funcția de viceprimar a venit din partea PNL. După procedura de vot secret, Ilie Bîrzu a fost instituit în funcția de primar interimar. Dintre cei 18 consilieri care au votat, numai un singur vot a fost împotrivă, cel al lui Corneliu Jitariu, care a ținut să își justifice alegerea: „nu este împotriva dumneavoastră, ci împotriva democrației care nu există la PNL”.

Ilie-Birzu-BacauDupă aflarea rezultatelor, Ilie Bîrzu a ținut să adreseze câteva mulțumiri:

Vă mulțumesc tare mult dragi colegi pentru încrederea acordată, chiar și votul nul spune ceva, că în calitate de viceprimar ar fi trebuit să fac mai mult și mai bine. E o poziție care este temporară, știți în ce condiții. Vreau, alături de colegii din Consiliul Local, să fac ceea ce trebuie pentru municipiul Bacău. Avem mult de treabă și vă cerem sprijinul, dragi colegi.

Pentru funcția de viceprimar a fost propusă Raluca Năstase. Rezultatul votului a fost pe măsura așteptărilor: 16 voturi „pentru”, două „împotrivă” și o abținere. Așadar, aceasta va fi, pentru următoarele două luni, viceprimar al municipiului Bacău, alături de Radu Ababei.

Media
No rating yet

Leave A Comment

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter message.