elevii

La iniţiativa deputatului PSD Bacău Miron Smarandache, şapte elevi ai Liceului teoretic „Spiru Haret” Moineşti s-au documentat la Parlament în cadrul Programului „Vreau să fiu parlamentar”

Preşedintele Organizaţiei municipale PSD Moineşti, deputatul Miron Smarandache, a continuat în această săptămână Programul „Vreau să fiu parlamentar”, destinat elevilor merituoşi din colegiul său parlamentar. Astfel, în ciuda unui program extrem de aglomerat, cu o şedinţă de plen prelungită a Camerei Deputaţilor şi cu una comună, deputatul băcăuan i-a însoţit miercuri în Parlament pe alţi şapte tineri, elevi în clasa a XII-a ai Liceului Teoretic „Spiru Haret” din Moineşti, selecţionaţi pentru a face parte din această acţiune de promovare, atât a parlamentarismului, cât şi a performanţei în educaţie. Programul „Vreau să fiu parlamentar”, iniţiat de deputatul Miron Smarandache în colaborare cu OMV Petrom Moineşti, se adresează elevilor de liceu cu rezultate deosebite, atât la învăţătură, cât şi în activităţile extraşcolare şi de voluntariat.
În această sesiune parlamentară, zece elevi ai liceelor din municipiul Moineşti au oportunitatea de fi prezenţi în Parlament, pentru a urmări la faţa locului şedinţele de plen şi de comisii, precum şi activităţile deputatului organizator, Miron Smarandache, dar şi a altor reprezentanţi ai forului legislativ.
Miercuri 3 decembrie a.c. a fost rândul a şapte elevi ai Liceului Teoretic „Spiru Haret” din Moineşti să fie prezenţi la activităţile Camerei Deputaţilor: Liviu Ailincăi, Daniela Andrioaie, Bogdan Ardeleanu, Paula Avasiloaie, Laura Grigoraş, Ştefan Popa şi Alexandru Vrânceanu, care provin atât din Moineşti, cât şi din alte localităţi ale Colegiului uninominal nr. 7, compus din Moineşti, Comăneşti, Dărmăneşti, Berzunţi, Măgireşti şi Poduri. Aceştia au fost însoţiţi în periplul din Parlament de către d-ra Luminiţa Bănaşu, reprezentanta OMV Petrom Moineşti.
Cei şapte liceeni au avut ocazia de a viziona lucrările şedinţelor de plen de miercuri la televiziunea cu circuit închis din Parlament, după care au vizitat impozanta sală a plenului, sala de şedinţe a grupului parlamentar PSD, cea a Comisiei economice şi alte locaţii în care muncesc parlamentarii. Ulterior, au servit prânzul în restaurantul Parlamentului, după care au avut parte de o surpriză neaşteptată, respectiv o întrevedere amicală cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea şi cu liderul Grupului Parlamentar PSD, Marian Neacşu.
„Este o recompensă binemeritată pentru cei şapte adolescenţi care mi-au fost alături în această săptămână în Parlament. Tinerii au văzut pe viu cam tot ceea ce face un parlamentar, şi, mai mult, cred că şi-au format şi o opinie solidă în legătură cu drumul pe care doresc să-l aleagă după absolvirea liceului. Personal, îmi doresc ca tot mai mulţi tineri competenţi şi bine pregătiţi să urmeze o carieră politică, deoarece România are nevoie de forţe proaspete, de minţi strălucite şi tineri performanţi. Este de preferat ca tinerii noştri excelenţi să rămână să lucreze în România, decât să ia calea străinătăţii, şi sper ca şi statul să le ofere oportunităţile aşteptate de ei”, a subliniat deputatul Miron Smarandache, într-un comunicat remis presei joi.

Sursa foto: Facebook.com

Media
No rating yet

Comments are closed.