Domnul Dragoş Luchian:
Declaraţia politică este intitulată „Deschiderea anului şcolar preuniversitar – ocazie de demagogie politică!”.Domnule preşedinte,

Doamnelor şi domnilor senatori,

A început un nou an şcolar şi au reapărut problemele din sistemul educaţional, care de 25 de ani încoace nu îşi mai găsesc rezolvarea. Colac peste pupăză, a mai apărut o nouă criză: cea a manualelor şcolare.

Cu câteva luni în urmă, cu surle şi trâmbiţe, domnul Ponta şi domnul ministru Pricopie anunţau o mare revoluţie la nivelul învăţământului… prin propunerea de introducere a manualelor digitale şi a unui noi tip de cărţi educaţionale. Dar, aşa cum ne-au obişnuit în ultimii doi ani, liderii PSD au analizat şi au ajuns la concluzia că nu e cazul să se implice în revitalizarea sistemului educaţional, pentru că interesul electoral al copiilor şi părinţilor este scăzut pentru a face parte din masa electorală necesară prezidenţiabilului PSD. Aşa că au uitat de aceste necesităţi şcolare şi au căutat vinovaţi în altă parte, neasumându-şi aceste responsabilităţi. Şi vorba marelui Ion Creangă: „La plăcinte înainte, la război înapoi!” Domnii Ponta şi Pricopie au preferat să taie panglici de deschidere a anului şcolar şi de a avea discursuri filosofico-populiste legate de importanţa şcolii, amintind de anii ’80 şi de discursurile propagandistice de atunci. Mai important este şi faptul că micuţii şcolari care asistă la prezenţa politicienilor – interesaţi de votul părinţilor şi profesorilor lor – doar la începutul fiecărui an şcolar înţeleg, cu dramă, la vârsta lor fragedă, că de fapt nimeni nu se ocupă concret de viitorul lor şi că orice aşa-zisă reformă a şcolilor româneşti este doar praf în vânt.

Culmea e că, mai nou, domnul ministru Pricopie doreşte introducerea treptată a învăţământului obligatoriu de la vârsta de trei ani, adică se doreşte o distrugere programatică a copilăriei pentru noua generaţie şi bulversarea mentalului pruncilor cu teoriile unor politicieni care nu înţeleg că rolul lor este de a dezvolta şi a forma generaţii pentru viitorul acestei ţări, şi nu de a-şi satisface interesele personale, care să devină permanente.

Stimaţi colegi social-democraţi,

Când veţi înţelege că îndobitocirea şi subzistenţa educaţională nu vă vor asigura veşnic un electorat care să vă voteze pentru a avea asigurate doar nevoile primare? Când veţi depăşi stadiul de politicieni care trăiesc în mentalul secolului trecut şi veţi înţelege provocările prezentului şi competiţia viitorului?

Vă mulţumesc.

Autorul articolului

Articole asemănătoare

Fără comentarii

Poți publica primul comentariu la acest articol.

Lasă un comentariu

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.