DECLARAŢIE POLITICĂ

Adresată de către domnul senator: Dragoş Luchian Circumscripţia electorală nr.4,Bacău Colegiul uninominal nr.1,

Grupul Parlamentar PNL,

şi prezentată în şedinţa Plenului din 3 decembrie 2014

Avertismenul diasporei, a utilizatoriilor social media şi a reţelelor de socializare asupra

clasei politice !

Domnule preşedinte!

Doamnelor şi domnilor senatori!

Rezultatul alegerilor prezidenţiale din 16 noiembrie 2014 a condus la războaie ale nerviilor în rândul partidelor aflate la guvernare dar şi la noi analize în rândul noului Partid Naţional Liberal.

Formaţiunile politice, în special în momentul de faţă cele aflate la putere (PSD+PC+UNPR), dar şi cele din opoziţie, nu au înţeles mesajul transmis de alegatori. Acest mesaj ce vine pe de o parte din diasporă dar şi din rândul clasei de mijloc (o ambrozie electorală dorită de clasa parlamentară),ce utilizează diverse reţele de socializare, reprezintă electoratul indecis şi nemulţumit, non-votant la alegerile din 2000 şi 2009, care contribuie cu 15- 25% la intenţia de vot din 2014.

Ce nu vrea să înţeleagă o parte din clasa politică actuală, formată în urmă cu 25 de ani, este existenţa unui nou tip de electorat. Aceşti noi electori (care nu pot fi mituiţi) vor o schimbare de structură a sistemului politic, vor o nouă mentalitate parlamentară.Dacă noi,clasa politică actuală, nu ştim să ne adaptăm acestor noi cerinţe…ne vom trezi în 2016, la cele două tipuri de alegeri (locale şi parlamentare) cu o nouă SURPRIZĂ electorală: există posibilitatea unei prezenţe la vot care să depăşească 55% din numărul de votanţi şi care să impună un nou tip de politiceni formaţi în conceptul de social-media.

Stimaţi colegi,ar fi de reflectat faptul că mesajul transmis pe 16 noiembrie poate fi interpretat astfel: – cei din diasporă ne spun în felul următor: „vreţi nu vreţi ne vom întoarce

acasă pentru că vrem să avem bunăstare şi în România…Dacă nu înţelegeţi vă vom demonstra că avem propuneri, profil electoral şi resurse financiare să convingem poporul să ne voteze şi pe noi NU NUMAI pe voi

– cei din mediu! virtual, al tineriiior din noua clasă de mijloc, al meseriilor liberale,al corporatiştilor şi antreprenoriatul social, precum şi generaţia hipsterilor au următorul slogan:”ne-am săturat de demagogie politică, de stabilitatea pe funcţii pentru mulţi care se cred aleşi pe vecie, vrem SCHIMBAREA ACESTUI MENTAL.Avem studii, stil organizaţional, management de strategie publică, ne vom impune să începem să vă schimbăm…”

Doamnelor şi domnilor colegi senatori, optica electoratului român s-a schimbat după 16 noiembrie, fie că acceptăm acest lucru sau nu. Dacă din cele prezentate mai sus nu vrem să înţelegem pe ce piaţă electorală ne aflăm în acest moment, CONCLUZIA este simplă: treptat- treptat actualul establishment politico-parlamentar se va putea trezi ca până în 2020 să devină parte din trecutul istoric.

Vă mulţumesc…

Senator PNL de Bacău Dragoş Luchian

Media
No rating yet

Comments are closed.