Smarandache-Miron-AlexandruÎNTREBARE

Adresată: Domnului Ministru Achim Irimescu. Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.
Obiectul întrebării: Proiectele privind dezvoltarea apiculturii din judeţul Bacău.

Stimate domnule Ministru,

Judeţul Bacău are o serie de zone propice dezvoltării apiculturii, iar cei care se ocupă de acest domeniu mi-au relatat, în cadrul audienţelor parlamentare, că nu primesc destul sprijin din partea autorităţilor statului. în aceste condiţii, consider că potenţialul apicol al judeţului Bacău, mai ales cel din zona rurală Zemeş, necesită acţiuni urgente de încurajare în vederea creşterii numărului celor care pot dezvolta afaceri profitabile în domeniu.

Un prim pas a fost făcut graţie unei iniţiative private, a unei organizaţii non-guvernamentale, care îşi propune să contribuie la formarea profesională a celor care doresc să se implice în sectorul apicol. Proiectul îşi propune stimularea interesului locuitorilor din zona Zemeş pentru apicultură, formarea în meseria de apicultor, sprijinirea înfiinţării unei asociaţii a apicultorilor, precum şi implicarea membrilor comunităţilor locale în activităţi care să permită obţinerea de venituri.

Având în vedere iniţiativa menţionată, vă întreb respectuos domnule ministru:

1. Care este potenţialul apicol din acest moment al judeţului Bacău?

2. în ce mod se implică MADR în susţinerea dezvoltării băcăuanilor care doresc să se ocupe în mod organizat de apicultură?

3. Ce resurse financiare din fonduri guvernamentale sau europene au în acest moment românii care doresc dezvoltarea unor afaceri în apicultură?

Solicit răspuns scris.

Media
No rating yet

Autorul articolului

Articole asemănătoare

Fără comentarii

Poți publica primul comentariu la acest articol.

Lasă un comentariu

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.