Smarandache-Miron-AlexandruÎNTREBARE
Adresată: Domnului Ministru Patriciu-Andrei Achimas-Cadariu. Ministerul Sănătăţii.

Obiectul întrebării: Necesitatea sprijinirii Spitalului Municipal de Urgenţă Moineşti în realizarea investiţiei „Unitate de rezonanţă magnetică”.

Stimate domnule Ministru,

Cred că sunteţi în asentimentul meu când vă transmit faptul că spitalele din România sunt încă deficitare în ceea ce priveşte dotarea cu aparatură de ultimă generaţie, care să facă faţă rigorilor actuale ale progreselor din medicină, în aceste condiţii, multe administraţii locale au nevoie urgentă de transferuri de la bugetul de stat către bugetele locale, pentru finanţarea aparaturii medicale şi echipamentelor de comunicaţii în urgenţă în sănătate.

O astfel de necesitate avem şi în judeţul Bacău, unde Spitalul Municipal de Urgenţă Moineşti are nevoie urgentă de suplimentarea sumelor alocate pentru anul 2016. Spitalul Municipal de Urgenţă Moineşti, al treilea ca mărime din judeţul Bacău, constituie un complex multidisciplinar, multifuncţional, care deserveşte o zonă întinsă, pe o raza de peste 50 de kilometri, într-o suprafaţă industrializată şi urbanizată din cauza zăcămintelor naturale existente.

Spitalul Municipal de Urgenţă Moineşti a încheiat un acord-cadru pentru procurarea unei „Unităţi de rezonanţă magnetică”, în valoare de 3.336.000 lei, din care municipalitatea va acoperi 10% din investiţie, respectiv 336.000 lei. Necesitatea acestei unităţi de rezonanţă magnetică este bine fundamentată de către conducerea spitalului şi de autorităţile locale ale municipiului Moineşti, însă eforturile acestora sunt zadarnice fără finanţarea investiţiei de către Ministerul Sănătăţii.

O posibilă sursă de finanţare se poate regăsi în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală administrat de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin transferarea a 3.000.000 lei din bugetul de 3.020.000 mii lei alocat PNDL. Având în vedere faptul că Programul Naţional de Dezvoltare Locală are drept obiective şi finanţarea dotării unităţilor sanitare, acest transfer către Ministerul Sănătăţii ar facilita realizarea investiţiei preconizate de către Spitalul Municipal de Urgenţă Moineşti.

Vă întreb, stimate domnule ministru, în ce mod veţi sprijini Spitalul Municipal de Urgenţă Moineşti pentru a realiza investiţia amintită?
Solicit răspuns scris.

Autorul articolului

Articole asemănătoare

Fără comentarii

Poți publica primul comentariu la acest articol.

Lasă un comentariu

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.