Smarandache-Miron-AlexandruÎNTREBARE
Adresată: Domnului Prim-Ministru Dacian Ciolos. Guvernul României.

De către: Deputat PSD Bacău. Miron Smarandache.

Obiectul întrebării: încercările de distrugere a producătorilor români.

Stimate domnule Prim-Ministru,

După scandalul în care a fost implicată firma Brădet, iar ministrul Agriculturii s-a antepronunţat în mod neconform cu funcţia sa, înainte ca toate analizele şi probele prelevate din fabrică să se depisteze ca fiind perfect curate, a venit rândul apei româneşti îmbuteliate. Cinci sortimente au fost depistate de ANPC ca fiind în afara normelor de siguranţă microbiologică, cu toate că sunt de ani buni pe piaţă şi au trecut cu brio peste nenumărate controale.

Se pare că asistăm la un război absurd împotriva producătorului român, mai ales că situaţiile respective vin tocmai într-un moment în care Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale se află în centrul unui scandal imens, cu mii de procese îndreptate împotriva acesteia şi mii de fermieri cărora li s-au imputat banii primiţi în urma câştigării de proiecte pe fonduri europene. Ca şi mulţi alţi români, mă întreb, pe bună dreptate, oare aceste scandaluri cu brânza şi apa nu sunt încercări de denaturare a adevăratelor probleme existente în prezent în România?!…

Ca şi în cazul Brădet, şi în cazul mărcilor de apă lucrurile au evoluat absolut halucinant, unul dintre producători, cel al apei de izvor „Izvorul Zânelor”, susţinând că ANPC a trimis buletinele de analiză la DSP pentru pronunţare, după ce anterior a aplicat amenzi şi a dispus retragerea produsului în cauză de pe piaţă! „Mai mult, în laboratorul nostru acreditat de RENAR din anul 2008, se fac analize microbiologice pentru fiecare lot în parte la toţi indicatorii prevăzuţi de legislaţia aplicabilă şi niciodată nu am întâmpinat neconformităţi. Aceste analize au fost efectuate si cu privire la lotul în cauză, în termen de 12 ore ulterior îmbutelierii, conform prevederilor legale. Rezultatele analizelor interne, precum şi toate analizele efectuate de DSP Harghita în cadrul programului de monitorizare de audit, au fost mereu conforme”, susţine acest producător.

Exemplele prezentate se adaugă altor asemenea evenimente nefaste pentru producătorii români, şi vreau să amintesc doar neplăcerile legate de epidemiile de pestă porcină şi gripă aviară, în urma cărora mii de români au suferit pierderi extrem de mari, iar afacerile lor prospere au fost împinse spre faliment.

Vă întreb respectuos, domnule Prim-Ministru:

1. Asistăm la începutul unui proces de distrugere a unor producători români?

2. Cum apreciaţi anomaliile petrecute în cazul Brădet şi în cel al apelor îmbuteliate?

3. Ce măsuri aţi dispus împotriva ministrului Agriculturii, care şi-a permis să exprime un punct de vedere incriminator la adresa firmei Brădet, înainte de a se stabili vinovăţia acesteia?

Media
No rating yet

Comments are closed.