ÎNTREBARE

Adresată: Domnului Ministru Sorin Câmpeanu, Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice.

De către: Deputat PSD de Bacău, Miron Smarandache.

Obiectul întrebării: Desfăşurarea concursurilor naţionale pentru conducerea Inspectoratelor Şcolare Judeţene.

Stimate domnule Ministru,

Aţi anunţat derularea concursurilor aferente ocupării funcţiilor de inspector şcolar general şi inspector şcolar general adjunct şi director al Casei Corpului Didactic în această perioadă. Marea majoritate a acestor examene au avut loc deja. Din informaţiile pe care le deţin, concursul derulat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice pentru desemnarea noului inspector şcolar general adjunct ai Inspectoratului Şcolar al Judeţului Bacău s-a soldat cu un eşec pe linie. Astfel, niciunul dintre cei doi candidaţi înscrişi în acest concurs nu a obţinut notele necesare pentru a ocupa postul de inspector general şcolar adjunct. De asemenea, la Casa Corpului Didactic Bacău au fost tot doi candidaţi pentru ocuparea postului de director.
În consecinţă, IŞJ Bacău funcţionează în prezent la limita de avarie, situaţia fiind îngrijorătoare având în vedere că în această perioadă au loc evaluările de la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a în anul şcolar 2014-2015, evaluarea naţională a absolvenţilor clasei a VIII-a, precum şi examenul de bacalaureat naţional, dar şi alte evenimente importante din viaţa şcolilor băcăuane, la finalul acestui an şcolar.
Pe de altă parte, potrivit unor informaţii apărute în mass media, la concursul similar pentru ocuparea funcţiei de inspector şcolar general adjunct al IŞJ Iaşi s-a desemnat un câştigător, deşi, conform CV-ului prezentat, acesta nu ar fi avut nici măcar dreptul de a se înscrie la concurs.
Având în vedere această situaţie nefirească, vă întreb respectuos stimate domnule ministru:
1. Care au fost criteriile potrivit cărora aspiranţii la funcţia de inspector şcolar general adjunct al IŞJ Bacău, participanţi la concurs, au fost declaraţi respinşi?
2. Ce recomandări aveţi pentru conducerea IŞJ Bacău privitor la situaţia creată, având în vedere faptul că instituţia va trebui să organizeze corect şi transparent examenele din acest sfârşit de an şcolar fără adjuncţii inspectorului general?
3. Care a fost situaţia concursurilor organizate pentru conducerea IŞJ Iaşi, în sensul dacă s-au respectat sau nu procedurile legale în vigoare?
4. Cum apreciaţi procentul de promovare al concursului naţional pentru ocuparea funcţiilor de inspector şcolar general, inspector şcolar general adjunct şi director al Casei Corpului Didactic, concurs organizat de ministerul pe care îl conduceţi?
5. În aceste condiţii, consideraţi oportună organizarea unei noi sesiuni a acestui concurs, şi daca dă, până la data reluării acestuia, ce măsuri ameliorative vă propuneţi în vederea remedierii situaţiei constatate ?

Solicit răspuns scris.
Deputat PSD de Bacău,
Miron SMARANDACHE

Media
No rating yet

Autorul articolului

Articole asemănătoare

Fără comentarii

Poți publica primul comentariu la acest articol.

Lasă un comentariu

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.