ÎNTREBARE

Adresată: Doamnei Preşedinte Ileana Ciutan, Casa Naţională de Pensii Publice.

De către: Deputat PSD Bacău. Miron Smarandache.

Obiectul întrebării: Recalcularea pensiei domnului Gheorghe Burlacu.

Stimată doamnă Preşedinte,

Vă supun atenţiei dvs. situaţia domnului Gheorghe Burlacu, din satul Frumoasa, comuna Balcani, judeţul Bacău, care vă solicită să-i lămuriţi anumite aspecte din dosarul său de pensie. Petentul a ieşit la pensie la limită de vârstă, în urma deciziei nr. 51230 din 08.02.2012, cu suma de 1.024 lei. Domnia sa susţine că s-a adresat Comisiei de Contestaţii din cadrul Casei Naţionale de Pensii Publice, care i-a comunicat, citez, „în mod eronat pentru perioada 01.03.1998-01.04.1998 nu au fost valorificate sporurile de vechime în petrol şi pentru condiţii grele de muncă, în procent total de 18%”.

Pe de altă parte însă, cetăţeanul respectiv susţine că ultima dată, în octombrie 2014, i-a fost majorată pensia doar cu suma de un leu, respectiv la 1.150 de la 1.149, fără a i se lua în calcul sporurile avute în cele 90 de luni muncite în industria petrolului. în consecinţă, Comisia de Contestaţii a analizat doar o singură lună din cele 90 necesar a fi verificate pentru stabilirea sporurilor primite de acesta în câmpul muncii.

În consecinţă, vă rog să dispuneţi calculul sporurilor domnului Gheorghe Burlacu, din satul Frumoasa, comuna Balcani, judeţul Bacău, detaliat pe fiecare lună în parte, respectiv pentru toate cele 90 de luni muncite de petent în domeniul petrolului, iar în final să efectuaţi o nouă recalculare a pensiei domniei sale.

Solicit răspuns scris.

Deputat PSD Bacău,

Miron SMARANDACHE

Media
No rating yet

Autorul articolului

Articole asemănătoare

Fără comentarii

Poți publica primul comentariu la acest articol.

Lasă un comentariu

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.