Adresată: Domnului Ministru Sorin Câmpeanu. Ministerul Educaţiei si Cercetării Ştiinţifice.

De către: Deputat PSD de Bacău, Miron Smarandache.

Obiectul întrebării: Sprijinirea olimpiadelor vocaţionale.

Stimate domnule Ministru,

Un număr considerabil de elevi din judeţul Bacău participă în această perioadă la „Olimpiada Micilor Bancheri”, un concurs organizat în premiera pentru elevii şcolilor gimnaziale din clasele a lll-a şi a IV-a. Participanţii au fost selectaţi după ce anterior au urmat cursuri opţionale de educaţie financiară, între elevii cu rezultate excelente fiind şi cei de la Şcoala „Tristan Tzara” din Moineşti.

„Olimpiada Micilor Bancheri” este organizată de Asociaţia pentru Promovarea Performanţei în Educaţie şi Universitatea din Bucureşti, în colaborare cu Banca Comercială Română, MasterCard şi compania Dedeman din Bacău. Acest proiect a fost iniţiat după ce Banca Naţională a României (BNR) şi Ministerul Educaţiei au introdus, în anul şcolar 2013 – 2014, disciplina opţională „Educaţie financiară” în ciclul primar de învăţământ.

Câştigătorii etapei pe judeţul Bacău se vor califica în finala naţională de la Bucureşti, unde vor concura cu colegi din celelalte zece judeţe în care a fost implementat acest proiect.

Vă întreb cu respect, domnule ministru:

  1. De ce Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice nu este organizator, alături de Asociaţia pentru Promovarea Performanţei în Educaţie şi Universitatea Bucureşti, al acestei olimpiade derulate la nivel naţional?
  2. În ce mod vor fi premiaţi elevii băcăuani care participă la „Olimpiada Micilor Bancheri”?
  3. Cum intenţionează Ministerul Educaţiei să sprijine iniţierea a cât mai multor astfel de olimpiade vocaţionale, în vederea creşterii deprinderilor elevilor spre domeniile de viitor?
  4. Care este impactul introducerii disciplinei opţionale „Educaţie financiară” în învăţământul primar şi ce şanse de perpetuare are acesta?

Solicit răspuns scris.

Deputat PSD

Miron Smarandache

Media
No rating yet

Comments are closed.