ÎNTREBARE
Adresată: Doamnei Ministru Rovana Plumb, Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale si Persoanelor Vârstnice. De către: Deputat PSD Bacău. Miron Smarandache.

Obiectul întrebării: Facilităţile fiscale oferite de stat angajatorilor băcăuani care încadrează absolvenţi.

Stimată doamnă Ministru,

O serie de oameni de afaceri din judeţul Bacău mi-au adus la cunoştinţă faptul că nu sunt informaţi în legătură cu facilităţile fiscale acordate angajatorilor pentru a încadra proaspeţi absolvenţi de liceu şi de facultate. Mai ales proprietarii societăţilor din zona rurală se plâng de faptul că specialiştii în legislaţia muncii nu au trecut niciodată pe la ei pentru a-i informa despre detaliile la zi şi ultimele noutăţi existente referitoare la susţinerea financiară acordata de stat celor care angajează absolvenţi.

Vă întreb cu respect, stimată doamnă ministru:

1. Are în vedere Ministerul Muncii să deruleze o campanie de informare în judeţul Bacău cu privire la reglementările menţionate?

2. Care este valoarea sprijinului, termenele şi condiţii de acordare a acestuia, precum şi obligaţiile angajatorilor şi ale absolvenţilor beneficiari?

3. Cum consideraţi faptul că reprezentanţii hypermarketurilor din judeţul Bacău nu fac angajări din rândul absolvenţilor băcăuani, cu toate că primesc anumite facilităţi din partea statului şi a administraţiilor locale?

Solicit răspuns scris.

Deputat PSD Bacău,
Miron SMARANDACHE

Media
No rating yet

Autorul articolului

Articole asemănătoare

Fără comentarii

Poți publica primul comentariu la acest articol.

Lasă un comentariu

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.