ÎNTREBARE
Adresată: Domnului Ministru Sorin Câmpeanu. Ministerul Educaţiei si Cercetării Ştiinţifice.

De către: Deputat PSD de Bacău, Miron Smarandache.

Obiectul întrebării: Diminuarea procentului copiilor neşcolarizaţi din judeţul Bacău.

Stimate domnule Ministru,

Organizaţiile non-guvernamentale, precum şi asociaţiile şi fundaţiile de profil din România, se străduiesc din răsputeri să înlocuiască anumite acţiuni pe care statul, probabil din motive obiective, nu reuşeşte să le întreprindă în folosul elevilor şi tinerilor. Un astfel de exemplu este „Clubul social al tinerilor băcăuani”, un proiect care îşi propune o serie de obiective ambiţioase, respectiv reducerea inegalităţilor sociale şi încurajarea unor metode de incluziune. Astfel, municipiul Moineşti va găzdui în aceste zile o serie de activităţi creative, recreative, educaţionale şi de socializare a peste 400 de copii şi tineri din grupuri vulnerabile, beneficiarii provenind din familii sărace, victime ale violenţei în familie, sau care au părinţi plecaţi în străinătate. Proiectul se va derula în opt comunităţi rurale din judeţul Bacău, respectiv Cleja, Fărăoani, Arini, Vladnic, Valea Seacă, Fundu Răcăciuni, Pustiana şi Frumoasa.

Vă întreb cu respect, domnule ministru:

1. Are Ministerul pe care îl conduceţi posibilitatea de a sprijini financiar şi logistic astfel de proiecte destinate angrenării copiilor cu probleme în cursul firesc al frecventării şcolii?

2. Care este procentul de copii din judeţul Bacău ce nu sunt şcolarizaţi în prezent, şi din ce motive?

3. În ce mod ajută statul, prin MECŞ, la diminuarea analfabetismului şi creşterea procentului de copii care termină învăţământul obligatoriu, atât la nivel naţional, cât şi în judeţul Bacău?

Solicit răspuns scris.

Deputat PSD de Bacău,

Miron SMARANDACHE

Autorul articolului

Articole asemănătoare

Fără comentarii

Poți publica primul comentariu la acest articol.

Lasă un comentariu

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.