Zilele 9-13 septembrie în Parcul Gherăieşti vom avea parte de o gamă diversă de activităţi pentru timpul liber. Festivalul aflat deja la a cea de-a doua ediţie îşi propune, la fel ca anul trecut, să reinventeze cultura în parc sau mai degrabă să creeze o nouă tradiţie de relaxare în această zonă de agrement. Festivalul de tip open park, primul de acest fel în Bacău, va promova educaţia non-formală care are printre cei mai puternici susţinători, ONG-urile.

Avantajele pe care le are un astfel de festival sunt multiple:

În primul rând, un astfel de eveniment crează noi parteneriate între diverse organizaţii non-profit. ONG-urile fac mari eforturi pentru a obţine fonduri pe care să le folosescă la diverse proiecte, iar când mai multe organizaţii îşi unesc resursele de care dispun, îşi aduc minţile luminate, atuurile şi experienţele la un loc, pentru un scop comun, lucrurile prind contur.  Alianţele de ONG-uri vor permite crearea unei reţele eficiente de comunicare ce va aduce Bacăul la viaţă, prin diverse iniţiative, după cum spune proverbul: “unde-s doi, puterea creşte”.

Acolo unde există o mica comunitate care nu este mulţumită de “lucrurile sunt bune şi aşa” şi activează în mod constant  pentru  o schimbare,  va obţine fie şi forţat un spirit de colaborare cu autorităţile. E o şansă, totodată pentru oficialităţile oraşului de a-şi îmbunătăţi imaginea publică.

În cadrul acestui festival, tinerii talentaţi şi ambiţioşi vor avea ocazia să se evideţieze în cadrul activităţilor educaţionale, culturale şi sportive. De asemenea, cei  ce au viziuni, sunt încurajaţi să participe la sesiunile de dezbateri în urma cărora Asociaţia Pentru Dezvoltare Activă  şi partenerii săi vor alcătui un plan de dezvoltare durabilă a Parcului Gherăieşiti.

Festivalul care sperăm că va lua amploare, va creşte vizibilitatea acestui spaţiu public, promovându-l drept o zonă în care oamenii ies să citească o carte în aer liber şi să facă sport sau să desfăşoare diverse acţiuni socio-educative, încurajând, astfel, reliefarea unui peisaj cultural.

Beneficiarii, cât şi organizatorii vor avea ocazia să interacţioneze cu oameni care au aceleaşi hobby-uri, aspiraţii, oameni care să-i inspire sau, pur şi simplu, să petreacă un timp plăcut. Tinerii au ocazia să participle la diverse activităţi nonformale în cadrul cărora vor câştiga experienţe noi, identificând ce îi pasionează şi ce îi motiveză să se dezvolte personal.

Veţi avea ocazia să simţiti farmecul spiritului de echipă care va fi prezent în cadrul activităţilor educaţionale, culturale şi sportive, a workshopurilor şi diverselor ateliere. Participanţii vor putea cuantifica beneficiile unor astfel de activităţi şi vor decide dacă vor să se implice în multiple proiecte sau să iniţieze unele noi.

Astfel, noi spunem Jos Pălăria pentru Festivalul Zilele Parcului Gherăieşti!

 

 

Media
No rating yet

Comments are closed.