Iancu-Iulian

Conferinta „Romania Oil and Gas Conference” are loc in Bucuresti, la Radisson Blu Hotel, intre 18-19 noiembrie 2014.

Iulian Iancu a participat in calitate de vorbitor, discutand despre securitatea energetica si riscurile care pot aparea. „Suntem, cred, de acord ca astazi, intr-o economie globala dependentă in principal de petrol, securitatea energetică este o fictiune. O pandesc pericolele reale, imediate si nu ma refer doar la sabotaj sau bombe murdare”, a declarat domnul Iancu pe pagina personala de Facebook.

„In primul rand, actuala criza economica poate fi o amenintare. Pune frana industriei, inovatiei, modernizarii. Pune in pericol insasi supravietuirea.
In al doilea rand, exista zone clare, unde riscul pentru securitatea energetica este, cred, maxim.  Am identificat cateva: conducta care traversează Alaska, imensele instalații portuare din Rotterdam, Ras Tanura – gigantica instalație de export saudita prin care trec zilnic 7 mil de barili de petrol.  Sa mai socotim si Canalul Panama prin care trec zilnic 0,8Mb/zi (milioane barili pe zi), Canalul de Suez cu 3,8Mb/zi, Stramtoarea Bosfor 3,0Mb/zi, Stramtoarea Malacca 15Mb/zi, Stramtoarea Hormuz 17Mb/zi.  Sunt puncte aflate pe radarul exponentilor noului tip de razboi geopolitic global asa-numitul „cyber atack”. Vreau sa va reamintesc doar de cel mai grav atac de acest gen petrecut in 2006 asupra rafinariei Abqaiq (Arabia Saudita) cu o capacitate de procesare de 7 mil barili. Un bilant de prin 2012 arata ca atacurile asupra infrastructurilor critice din SUA au crescut cu 52%”. Acestea sunt declaratiile postate pe aceeasi retea de socializare, in urma participarii la conferinta.

Sursa: Facebook

Media
No rating yet

Autorul articolului

Articole asemănătoare

Fără comentarii

Poți publica primul comentariu la acest articol.

Lasă un comentariu

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.