Necula-CosminDragi colegi,

Declaraţia mea politică de astăzi este intitulată: “Legea propusă de tandemul malign Gorghiu – PNL, un atentat la sănătatea bolnavilor de cancer”.

Dragi colegi,

Proiectul de lege propus de Alina Gorghiu şi parlamentarii PNL în direcţia aşa-zisei prevenţii în sănătate, dar mai cu seamă în privinţa tratamentului aplicat bolnavilor de cancer a provocat reacţii vehemente din partea opiniei publice.

În fapt, PNL refuză pur şi simplu dreptul la sănătate al bolnavilor de cancer. Unul dintre cele mai controversate puncte din proiectul iniţiat de tandemul Gorghiu – PNL se referă la copii, precum şi la acele persoane care nu au capacitatea de exerciţiu. Proiectul, neclar, nu precizează dacă pacienţii suportă costurile serviciilor medicale în integralitatea lor sau dacă pentru afecţiunea de care suferă sunt decontate sau nu serviciile de screening şi imunizare.

Iniţiativa nu spune nimic despre persoanele care nu refuză în scris acţiunile de prevenţie, dar nici nu participă la niciun fel de activităţi. Este de notorietate că aproape jumătate de ţară nu are acces direct la servicii medicale.

Practic, jumătate din populaţia acestei ţări este pe punctul să devină o victimă sigură a legii Gorghiu – PNL.

Dragi colegi,

Am credinţa că ideea constituirii unui fond de sute de milioane de euro, din care să se deconteze aşa activităţi, aşa-zisele activităţi de prevenţie, este un nou truc marca Gorghiu – PNL, menit să hrănească afacerile “băieţilor deştepţi” din sănătate şi să transforme astfel ideea de prevenţie într-un business pe seama sănătăţii românilor.

Sănătatea românilor, dragi politicieni din PNL, nu are preţ, iar pacienţii care suferă de cancer nu trebuie condamnaţi la moarte pentru că s-au îmbolnăvit de această maladie necruţătoare!

Printre semnatarii şi susţinătorii acestui proiect de lege se numără şi deputaţii băcăuani Ionel Palăr şi Lucian Ciubotaru. Este clar că pentru conducerea PNL Bacău şi acoliţii acesteia dreptul la sănătate al românilor şi prin urmare al băcăuanilor este un afront, o jignire.

Vreau să vă spun că în Bacău metehnele şi practicile PNL sunt identice cu cele promovate de conducerea centrală a acestui partid.

De ani de zile, dragi colegi, sănătatea băcăuanilor este un subiect de campanie electorală, însă proiectul medical pentru care oraşul a fost îndatorat pe generaţii şi generaţii cu zeci de milioane de euro, respectiv Spitalul Municipal, zace într-o paragină desăvârşită, şi este rezultatul unei administraţii făcute de primarul Stavarache împreună cu colegii din PNL.

După ce i-au mituit pe băcăuani, în campania din 2012, cu taloane fictive de analize gratis, liberalii au uitat de Spitalul Municipal care, la aproape 10 ani de la demararea lucrărilor, a rămas tot la stadiul de şantier. O altă afacere marca PNL în sănătate, pe seama contribuabililor băcăuani de această dată, un pretext pentru fraudarea bugetului public al municipiului Bacău.

În acest moment Spitalul Municipal din Bacău este mai degrabă un subiect pentru DNA. De mai bine de 12 ani, parlamentarii acestui partid, Dragoş Luchian, Ionel Palăr sau Lucian Ciubotaru, nu fac altceva decât să tragă pe sfoară băcăuanul cu promisiuni iluzorii şi fictive de analize gratis. În aceeaşi situaţie se află şi alte obiective medicale din acest oraş, lăsate în paragină de dezinteresul flagrant al administraţiei Stavarache – PNL. Spitalul de pneumo se prăbuşeşte peste bolnavi. Cabinetele medicale din incinta unităţilor şcolare sunt date uitării.

Dragi colegi,

Vin dintr-un oraş în care, după 12 ani de administraţie PNL, din care cele două mandate 2008-2016 cu majoritate confortabilă şi lejeră în Consiliul local, senatorul Dragoş Luchian tratează sănătatea băcăuanilor cu studii de prefezabilitate puse în bătaie de joc, ca o măruntă justificare electorală a faptului că în trei mandate liberalii nu au reuşit să facă niciun fel de activităţi concrete pentru băcăuani în acest domeniu. De această dată însă bătaia de joc a PNL atinge noi culmi de nesimţire.

Doamna Alina Gorghiu şi fostul ministru al sănătăţii, Eugen Nicolăescu – cel care… stimaţi colegi, vreau să vă aduc aminte de un episod din campania din 2008, practic, se poate spune că domnul Nicolăescu a furat de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău un tomograf, ducându-l în colegiul uninominal în care a candidat – dar şi ceilalţi deputaţi băcăuani de la PNL – se poate spune că au uitat de dreptul la sănătate al cetăţenilor, care este ocrotit practic de Constituţia României.

Stimaţi colegi,

Ceea ce v-am prezentat astăzi este o realitate pe care o trăim în Bacău, dar pe care, se pare, PNL încearcă s-o promoveze în întreaga ţară.

Am rugămintea către toate instituţiile statului care au atribuţii în acest domeniu să încerce să verifice toate aceste proiecte iluzorii pentru sănătate, făcute de administraţia PNL în municipiul Bacău, şi cred, în mod direct, că Spitalul Municipal reprezintă o bombă pentru DNA şi reprezintă fraude de milioane de euro. Aştept răspunsul instituţiilor statului.

Vă mulţumesc.

Media
No rating yet

Comments are closed.