Consiliul-local-Bacau-2016Consiliul Local Bacău va supune votului consilierilor, în şedinţa ordinară de vineri, două regulamente ce vizează atât premierea sportivilor şi antrenorilor care au obţinut performanţe deosebite la competiţii cât şi a elevilor, studenţilor şi a cadrelor didactice cu rezultate frumoase.

Înainte de a trece la analiza acestor două regulamente, dorim să îi felicităm pe toţi cei care, prin efortul depus, au înfrumuseţat imaginea aparent “gri” pe care Bacăul o are.

Premierea sportivilor şi a antrenorilor: sumă diminuată cu 5000 de lei faţă de anul trecut

În acest an, s-a stabilit o sumă necesară pentru premierea sportivilor şi antrenorilor în valoare de 230.000 lei. Astfel, pe baza datelor transmise de cluburile sportive cu cei care au obţinut performanţe deosebite la concursurile la care au participat, s-a întocmit lista cu beneficiarii premiilor: Club Sportiv Știinta Municipal – 69.800 lei, Club Sportiv Știinta – 52.500 lei, Sport Club Municipal – 44.900 lei, Clubul Sportiv Şcolar – 13.200, Asociaţia Club Sportiv Arena 2011 – 8.400 lei, Bronx Powerlifting Club – 2800 lei, Club Sportiv „Dan Botezatu” – 3200 lei şi Club Sportiv Kanku Dai Karate Do – 600 lei, Asociaţia Club Sportiv Lupte – 3.600, Liceul cu program  sportiv – 1.400, Asociaţia Clubul Ecvestru Decebal – 5.400, Clubul Sportiv BAO – 4.400, Asociaţia Nevăzătorilor din România, filiala judeţeană Bacău – 3.400.

Regulamentul stipulează faptul că antrenorii/tehnicienii de la sporturile individuale vor fi premiaţi cu aceeaşi sumă cu cea a sportivilor la a căror performanţă au contribuit. În cazul în care un sportiv sau un antrenor a obţinut mai multe performanţe deosebite la competiţiile internaţionale oficiale, acesta va fi premiat o singura dată, pentru performanţa cea mai mare – lucru important de precizat, având în vedere faptul că un singur sportiv, alături de antrenorul său, a obţinut până la 8 premii.

Deşi suma poate părea mare este, de fapt, insuficientă pentru numărul de sportivi talentaţi din Bacău ce au obţinut premii. Spre exemplu, un sportiv care a participat la 8 competiţii internaţionale primeşte doar 2000 de lei.

La juniori, situaţia este şi mai tristă: un sportiv care a participat la nu mai puţin de 8 competiţii internaţionale (campionate europene şi mondiale) şi care a obţinut de fiecare dată un loc pe podium primeşte din partea CL Bacău doar 600 de lei.

Elevii şi studenţii silitori vor primi premii în valoare totală de 320.000 de lei pentru rezultatele obţinute

În regulamentul care stabileşte premierea elevilor, studenţilor şi a cadrelor didactice (înghesuit în ultimele 4 pagini din cele 162 ale proiectului de hotărâre) se specifică faptul că, la fel ca în cazul sportivilor, un elev, student sau cadru didactic care obţine mai multe premii sau distincţii, la aceeaşi categorie, va fi recompensat o singură dată, pentru premiul cel mai mare. Dacă un elev, student sau cadru didactic obţine mai multe premii sau distincţii, la aceeaşi categorie, acesta va fi recompensat o singură dată, pentru premiul cel mai mare, iar profesorii vor fi premiaţi la acelaşi nivel cu elevii.

Cei ce vor fi premiaţi s-au încadrat în una dintre categoriile de mai jos:

 1. Elevi şi profesori care obţin premii, menţiuni şi medalii la olimpiadele naţionale şi internaţionale (între 3000 şi 100 de lei);
 2. Elevi absolvenţi ai clasei a VIII-a, care termină anul şcolar cu media generală 10 (500 de lei);
 3. Elevi absolvenţi ai clasei a Xll-a care obţin media 10 la bacalaureat (1000 de lei)
 4. Cei mai buni elevi din fiecare colegiu/liceu din municipiul Bacău (1500 de lei)
 5. Directori şi directori adjuncţi / profesori de colegii / licee din municipiul Bacău, care se evidenţiază în managementul educaţional şi dezvoltare instituţională (până la 1500 de lei)
 6. Directori de şcoli gimnaziale din municipiul Bacău, care se evidenţiază în managementul educaţional şi dezvoltare instituţională (până la 1500 de lei)
 7. Cadre didactice din învăţământul preşcolar care obţin cele mai bune rezultate în promovarea proiectelor şi parteneriatelor educaţionale în folosul comunităţii băcăuane (până la 500 de lei)
 8. Profesori de şcoli gimnaziale din municipiul Bacău care obţin cele mai bune rezultate în promovarea proiectelor şi parteneriatelor educaţionale în folosul comunităţii băcăuane (până la 500 de lei)
 9. Profesori de colegii / licee din municipiul Bacău care obţin cele mai bune rezultate tn promovarea proiectelor şi parteneriatelor educaţionale în folosul comunităţii băcăuane (până la 500 de lei);
 10. Elevi şi profesori îndrumători de la Palatul Copiilor Bacău, care au obţin premii la nivel naţional şi internaţional (între 200 şi 400 de lei);
 11. Studenţii de la Universitatea “Vasile Alecsandri” dîn Bacău şi de Ia Universitatea “George Bacovia” din Bacău, care obţin cele mai bune rezultate pe parcursul anului universitar (până la 1500 de lei).

Proiectul de hotărâre privind aprobarea Regulamentului pentru premierea sportivilor şi antrenorilor/tehnicienilor din cadrul cluburilor sportive care au obţinut performanţe deosebite la competiţiile sportive internaţionale oficiale, în anul 2015 poate fi consultat aici, iar proiectul de hotărâre privind premierea elevilor, studenţilor şi cadrelor didactice din unităţile de învăţământ băcăuane, care au obţinut rezultate deosebite în anul şcolar/universitar 2014 – 2015, aici.

Media
No rating yet

Comments are closed.