Ciubotaru Lucian Manuel – Declaraţie politică referitoare la noua componenţă liberală a Guvernului

Intervenţie consemnată conform materialului depus la secretariatul de sedinţă

Domnul Lucian-Manuel Ciubotaru:

În ceea ce priveşte multitudinea declaraţiilor apărute în spaţiul public în ultimele zile, atât din partea opoziţiei, cât şi din partea partenerilor noştri de coaliţie, referitoare la noua garnitură a miniştrilor liberali, la componenţa liberală a Guvernului, doresc să precizez că este exclusă vreo speculaţie privitoare la faptul că propunerea ar putea genera instabilitate, ci dimpotrivă, noi liberalii, asemenea tuturor românilor, dorim să avem un Guvern mai puternic, mai eficient. Întotdeauna este loc de mai bine şi noi, liberalii vrem să guvernăm mai bine.

Sunt convins că schimbând unii miniştri liberali, rezolvăm şi alte câteva detalii procedurale, astfel putând asigura o mai mare consistenţă a actului guvernamental, consistenţă care ar trebui să-i bucure şi pe partenerii noştri din Partidul Social Democrat şi din Partidul Conservator, pentru că în momentul de faţă guvernăm împreună România într-o formulă de alianţă politică, prin votul de încredere masiv acordat de românii care şi-au pus speranţa în noi.

Doresc să asigur cetăţenii, pentru că în fond ei sunt miza noastră, a liberalilor, că activitatea ministerelor şi a Guvernului USL nu va fi nicidecum perturbată.

Consider extrem de utile pentru restartarea activităţii de guvernare nominalizările făcute de PNL: Klaus Iohannis, Eugen Nicolăescu, Cristian Buşoi şi Teodor Atanasiu, propuşi pentru funcţiile de miniştri ai Internelor, Finanţelor, Sănătăţii, respectiv Economiei şi prim-vicepreşedintele PNL Klaus Iohannis pentru funcţia de vicepremier. Asta demonstrează clar faptul că PNL este implicat si interesat la maximum în a face să funcţioneze eficient instituţiile aflate în serviciul cetăţenilor şi nu poate fi vorba despre o intenţie de ieşire de la guvernare, aşa cum s-a speculat în presă în ultimile zile.

Mi-aş dori să înceteze vehicularea ideii existenţei unui război între PSD şi PNL din cauza unor îndoieli şi incertitudini rostite în mod amatorist la microfon. Nu suntem trimişi de alegători în Parlament şi la guvernare pentru a ne bate în doctrine, să ne prefacem nedumiriţi sau pentru a face interminabile reproşuri, toate acestea pe nervii şi răbdarea contribuabililor. Nu putem să judecăm schimbările sau eficienţa oamenilor propuşi în avans.

Noi, liberalii, credem că activând foarte mulţi oameni valoroşi, care au demonstrat de-a lungul timpului că pot avea maximă eficienţă şi să lucreze pentru individ, avem garanţia că putem ajunge la performanţă economică şi socială în lumea în care trăim, adică la dezvoltare, la prosperitate şi la relansarea economiei, la o creştere economică reală, care să fie simţită efectiv în buzunarele şi condiţiile de trai ale celor care şi-au pus total încrederea în noi.

Pentru asta ne luptăm noi, liberalii, alături de partenerii noştri, într-o alianţă pe care o respectăm, deşi schimbările nu sunt văzute întotdeauna cu ochi buni. Importantă pentru noi este stabilitatea politică, relansarea economică, adoptarea unor măsuri care să ducă într-un termen cât mai scurt la prosperitatea socială. Toate acestea depind în mod direct de randamentul cu care Guvernul şi Parlamentul funcţionează, şi nu de pronosticurile pripite.

Unii vorbesc despre o posibilă instabilitate şi de jocuri politice la adresa PNL-ului, când în realitate schimbările propuse de PNL duc, fără putere de tăgadă, la crearea unui Guvern al României mai puternic, mai credibil, mai reprezentativ, mai ordonat şi, nu în ultimul rând, mai eficient. La urma urmei faptele sunt de reţinut.

Media
No rating yet

Comments are closed.