Adresată: domnului Prim-ministru Victor-Viorel Ponta

Din partea domnului Senator Vasile Nistor

Circumscripţia electorală nr. 4 Bacău

Grupul Parlamentar Liberal Conservator

Subiect: Contractele de privatizare a foştilor coloşi industriali

Stimate domnule prim-ministru,

În cadrul sesiunii de declaraţii politice ţinute săptămâna trecută, am decis să evidenţiez regresul industriei româneşti din punct de vedere al numărului de disponibilizări şi al administrării defectuoase a foştilor coloşi industriali. Am prezentat cazurile rafinăriei Arpechim, a cărei închidere permanentă a fost efectuată în 2011, a companiei Oltchim, a cărei număr de angajaţi a scăzut cu aproximativ cinci mii în ultimele două decenii şi a fostului producător de autovehicule ARO Câmpulung, care a intrat în faliment la trei ani după privatizarea sa. De asemenea, am ţinut să menţionez numărul de disponibilizări în cazurile Mechel Câmpia Turzii şi Sidex Galaţi. înainte de privatizarea lor, prima avea 5.600 de angajaţi, în timp ce a doua, 31.000, pentru ca în prezent să observ cum numărul de salariaţi s-a redus la 200, respectiv 700.

Consider că aceste incidente puteau fi evitate, în cazul unei mai bune administrări a companiilor şi a unui proces de privatizare gestionat corespunzător.

Din acest motiv, vă solicit domnule prim-ministru, să iniţiaţi verificarea clauzelor din contractele de privatizare şi a respectării lor, precum şi a celorlalte companii de stat care au avut o soartă similară, împreună cu toate societăţile a căror număr de angajaţi este cuprins între 3.000 şi 20.000, de către Corpul de Control aflat în subordinea dumneavoastră.

Solicit răspuns scris.

Vă mulţumesc!

Media
No rating yet

Comments are closed.