Şedinţa a avut loc astăzi la Centrul de Afaceri şi Expoziţional, începând cu ora 12.00, în prezența celor 23 de consilieri. Timp de 34 de minute aleşii locali au dezbătut toate cele 13 puncte de pe ordinea de zi. Proiectele de hotărâre au fost aprobate, iar unele dintre ele au fost votate prin procedura de vot secret.

În urma voturilor consilierilor, s-a acordat, cu titlu gratuit, pe o perioadă de 5 ani, dreptul de folosinţă asupra spaţiului în suprafaţă de 151 mp, situat în incinta P.T. nr. 58 din Bacău str. Ştefan cel Mare, către Societatea Naţională de Cruce Roşie din România, Filiala Bacău.

Totodată, şi Asociaţiei Lumina i s-a atribuit, din partea Consiliului Local, un teren de 2000 de metri pătraţi pentru construirea unui centru în care vor fi internaţi copiii cu boli incurabile. Proiectul asociaţiei este sprijinit financiar şi de fonduri daneze.

În ciuda propunerii domnului Nechita Neculai (PNL) de a vota împotriva proiectului de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu pentru Construirea unui Centru de Colectare Deşeuri, propunerea a fost adoptată cu 15 voturi “pentru”. „Această zonă este una industrială. Noi ne chinuim să plantăm copaci să facem o zonă cât mai frumoasă şi elegantă iar dumneavoastră vreţi să colectaţi deşeuri. Eu nu sunt de acord cu acest proiect şi vă rog şi pe dumneavoastră să votaţi contra”, a declarat consilierul. Conform declaraţiilor acestuia, firma a început deja lucrările, fără a avea însă aviz.

În urma proiectului de hotărâre cu numărul 11 al ordinii de zi, Popa Laurenţiu (PDL) a fost ales  “Preşedinte de şedinţă” al Consiliului Local al Municipiului Bacău pentru şedinţele din lunile decembrie 2014- ianuarie 2015.

Ca de obicei, informarea privind situaţia proceselor în care Consiliul Local este parte nu a fost expusă.

Media
No rating yet

Comments are closed.