În ședința de astăzi a Consiliului Local Bacău, în chiar ultima intervenție, consilierul local Laurențiu Novac a adus în discuție la rubrica „Diverse” trei proiecte pe care aleșii băcăuani le-ar putea avea în vedere anul viitor.

Prima idee expusă a făcut referire la construcția unui pasaj rutier subteran în centrul orașului care ar permite închiderea circulației și transformarea acestei zone într-una pietonală. Cea de-a doua viza tot o construcție importantă, respectiv realizarea unei parcări subterane sub Parcul Catedralei. Sursele de finanțare pentru ambele inițiative ar putea fi fondurile europene, crede acesta.

Laurențiu Novac a propus dezvoltarea unei aplicații Android pentru semnalarea problemelor orașului
Dacă cele două propuneri ar trebui analizate mai în detaliu pentru a vedea cât sunt de necesare, dorite de băcăuani sau fezabile, cea de-a treia este realizabilă într-un timp scurt și ar duce cu siguranță la eficientizarea comunicării dintre cetățeni și autorități. Astfel, consilierul local a propus dezvoltarea unei aplicații Android pentru semnalarea problemelor orașului de către orice cetățean. Laurentiu NovacAplicația ar fi construită pe modelul celei de la Oradea, aceasta fiind de asemenea dezvoltată de autoritățile locale pentru a permite cetăţenilor cu spirit civic să transmită diverse sesizări şi incidente către Primăria Oradea şi operatorii serviciilor publice locale. Asemenea proiecte s-au realizat și în alte orașe precum Timișioara, iar costurile cu realizarea aplicației sunt mici pentru un oraș cu populația Bacăului, dar cu atât de multe probleme.

Dezinteres din partea colegilor din Consiliu
Surprinzătoare a fost însă atitudinea colegilor din Consiliu ai domnului Novac, care, l-a auzul noilor propuneri, au început fie să râdă și să discute despre cât de aberante sunt propunerile, fie să se pregătească să părăsească sala primii, strângându-și ultimele lucruri. Nimeni nu a luat cuvântul pentru a-i oferi inițiatorului o părere, nimeni nu a adus un argument pentru sau împotrivă, nimeni nu a fost interesat să discute despre cât de realiste sunt propunerile; majoritatea consilierilor au luat în derâdere propunerea colegului lor. Rămâne de văzut dacă inițiativa consilierului Novac va rămâne la stadiul de intervenție în rubrica „Diverse” sau dacă în viitor va aduce în fața aleșilor un proiect de hotărâre în acest sens. În ceea ce ne privește, considerăm proiectul referitor la dezvoltarea aplicației unul util și cu mare potențial. Avem nevoie în Bacău de un canal de comunicare rapid în care primăria să fie implicată direct. Nici dezvoltarea acesteia nu ar trebui să consitituie o problemă, din moment ce dispunem în Bacău de o facultate de informatică și mai multe companii din domeniul IT. Totul este să luăm lucrurile în serios.

Media
No rating yet

1 Response Comment