Sova Lucian – Şapte cenţi în plus la combustibil, temă falsă a protestelor transportatorilor

Domnul Lucian Şova:

Mulţumesc, domnule preşedinte.

Declaraţia mea politică de astăzi se intitulează “Şapte cenţi în plus la combustibil, temă falsă a protestelor transportatorilor”

Transportatorii de mărfuri invocă în susţinerea protestelor din aceste zile prejudiciile ce ar putea să le fie aduse prin creşterea accizei la combustibil cu şapte cenţi. Şi nu mai apucă să spună despre multe alte motive ce le prejudiciază afacerile. Din păcate, liderii protestatarilor au fost seduşi de această temă, uitând să mai amintească de mult mai gravele probleme cu care se confruntă industria transporturilor rutiere din România, cum ar fi: amenzile disproporţionate, neintroducerea reglementărilor adoptate de Comisia de industrii de peste şase luni în domeniul drumurilor; întârzierea de peste doi ani în adoptarea unor legislaţii moderne în domeniul transporturilor rutiere; concurenţa neloială practicată de unii transportatori; imobilismul Ministerului Transporturilor în dialogul cu organizaţiile reprezentative ale transportatorilor.

Dar iată că se prefigurează o amânare a creşterii accizei. Acest lucru va face ca transportatorii să fie mulţumiţi? Desigur nu. Din păcate, au căzut victime ale discursului populist al Preşedintelui României. Oare au uitat că motorina a costat în România şi aproximativ 6,5 lei? Atunci însă nu au protestat. Acum de ce o fac?

Îmi exprim susţinerea pentru intenţia Guvernului Ponta de a nu mai scumpi acciza la motorină, dar îmi exprim regretul pentru încă un eşec al organizaţiilor patronale în susţinerea adevăratelor probleme ale transportatorilor. Aştept de prea mult timp maturizarea patronatelor din transporturile rutiere şi cu părere de rău cred că voi mai avea mult timp de aşteptat.

Vă mulţumesc, domnule preşedinte.

Lucian Şova, Circumscripţia electorală nr.4, Colegiul nr.4.

Media
No rating yet

Comments are closed.