Sova Lucian – Dezbaterea Proiectului de Lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr.17/2010 pentru prorogarea unor termene prevăzute de Ordonanţa Guvernului nr.15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România şi de Ordonanţa Guvernului nr.8/2010 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr.15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România (PL-x 718/2010)

Domnul Lucian Şova:

Mulţumesc, domnule preşedinte.

Noi, la comisie, am constatat că această ordonanţă de urgenţă a produs efecte încă din 2010. Din păcate, nu a fost implementată atât de repede, aşa cum avea de făcut Guvernul de atunci, rovinieta electronică, lucru care ar fi condus la creşterea veniturilor companiei încă de atunci. Din fericire, am aprobat acum acest act normativ. El deja a produs efecte, aşa cum am spus, din 2010.

Iar din perspectiva întrebării formulate de colegul nostru, vreau să vă spun că şi în calitate de utilizator de drumuri, se poate vedea că etapa a doua deja este în desfăşurare. Sunt montate din ce în ce mai multe camere pe toate drumurile naţionale din România. Sigur că compania va încheia şi această procedură cât se poate de repede.

Noi, în final, susţinem adoptarea acestui proiect de lege.

Media
No rating yet

Comments are closed.