INTERPELARE

Adresată: Domnului ministru Sorin Mihai Cîmpeanu, Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice

Din partea domnului Senator Vasile Nistor Circumscripţia electorală 04 Bacău Grupul Parlamentar Liberal Conservator

Subiect: Numărul de studenţi din domeniul tehnologiei informaţiei

Stimate domnule ministru,

Conform datelor puse la dispoziţie de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, în ceea ce priveşte numărul maxim de studenţi care pot fî şcolarizaţi în cadrul instituţiilor de învăţământ superior româneşti, universităţile cu cele mai multe locuri disponibile pentru masterat sunt “Babeş-Bolyai” din Cluj, Universitatea din Bucureşti şi Universitatea “Alexandru loan Cuza” din Iaşi. Locurile valabile persoanelor interesate sa urmeze un program de masterat în domeniul informaticii la aceste instituţii universitare, cât şi la cele din restul ţării, sunt mai puţine decât la alte specializări, în special în contextul cererii şi ratei de angaj abilitate a pieţei muncii actuale.

Având în vedere că absolvenţii din domeniul tehnologiei informaţiei din România sunt recunoscuţi la nivel internaţional pentru nivelul lor de pregătire, iar cererea pentru specialişti IT continuă să fie mare la nivel naţional, dar şi în străinătate, consider că numărul locurilor disponibile pentru programele de masterat din domeniul informaticii trebuie să crească.

Din acest motiv, vă solicit domnule ministru, să îmi prezentaţi criteriile în baza cărora ministerul condus de dumneavoastră a stabilit numărul maxim de locuri pentru specializarea în domeniul tehnologiei informaţiei din cadrul instituţiilor de învăţământ superior. Există intenţia ca aceste locuri să fíe suplimentate în anii universitari următori?

Solicit răspuns scris. Vă mulţumesc!

Senator PC de Bacău

Vasile Nistor

Media
No rating yet

Comments are closed.