ÎNTREBARE

Adresată: Doamnei ministru Rovana Plumb, Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice

De către: Domnul Senator Marcel Bujor Circumscripţia electorală: 04 Bacău Grup Parlamentar: PSD

Obiectul întrebării: Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 273/2004 privind procedura adopţiei

Stimată doamnă ministru,

Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 273/2004 privind procedura adopţiei a fost postat pentru consultare publică pe site-ul Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice.

Prevederile actului normativ sunt de natură să conducă la reducerea perioadei de timp necesare pentru instrumentarea adopţiei, scăderea vârstei la care copilul devine eligibil pentru adopţia internaţională, precum şi la flexibilizarea procedurilor de adopţie atât internă, cât şi internaţională.

La sediul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie a avut loc dezbaterea publică a acestui proiect de act normativ.

Având în vedere aceste aspecte, vă întreb, doamnă ministru:

  1. Propunerile, sugestiile şi opiniile primite de la asociaţii, organizaţii non-guvernamentale şi persoane fizice în perioada de consultare a proiectului de act normativ vor fi incluse în varianta finală a acestuia?
  2. Care este stadiul procesului de elaborare şi aprobare a normelor metodologice de aplicare, care ar urma să detalieze în concret procedurile, termenele şi celelalte aspecte reglementate de legea adopţiei?
  3. Care sunt modificările propuse în proiectul de lege referitoare la flexibilizarea şi eficientizarea procedurilor în cadrul adopţiei internaţionale?

Solicit răspuns scris.

Cu deosebită consideraţie,

Senator UNPR Bacău,

Marcel Bujor

Media
No rating yet

Comments are closed.