Stimate colege, stimaţi colegi,

După cum bine ştiţi, în data de 7 şi 8 iunie, în oraşul Schloss Elmau din Germania a avut loc Summitul G7, un eveniment ce dovedeşte progresul colaborării celor mai puternice state ale lumii în ultimele decenii. Deşi nu este o noutate, unul din subiectele dezbătute de către liderii G7 este combaterea schimbărilor climatice, iar ţinând cont de dezastrele naturale ce au avut loc la nivel mondial în ultimii ani, consider că această temă este una serioasă.

Ţara noastră nu este o excepţie, România fiind supusă unor provocări climatice chiar în momentul de faţă. Mai exact, mă refer la seceta ce afectează Moldova şi Oltenia, agricultorii fiind primele persoane afectate. Precipitaţiile lipsesc în zonă încă din luna aprilie, iar preconizările Administraţiei Naţionale de Meteorologie pentru perioada verii nu sunt cele mai bune.

Nu avem putere asupra forţei naturii, dar acest lucru nu trebuie să ne împiedice de la găsirea unor soluţii pentru reducerea pagubelor produse de o climă instabilă. Din păcate, legislaţia europeană nu ne permite să acordăm ajutoare de stat agricultorilor, motiv pentru care eforturile noastre ar trebui direcţionate către infrastructură, şi aici mă refer la refacerea sistemului de irigaţii naţional.

Fie că ne place sau nu, politicile de mediu avute în vedere de marile puteri ale lumii ne privesc şi pe noi, deoarece schimbările climatice reprezintă o provocare pentru fiecare ţară în parte şi deciziile luate de noi în prezent vor stabili ce lume lăsăm generaţiilor viitoare.

Autorul articolului

Articole asemănătoare

Fără comentarii

Poți publica primul comentariu la acest articol.

Lasă un comentariu

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.