ÎNTREBARE
Adresată: Domnului Daniel Constantin, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale

De către: Domnul Senator Marcel Bujor Circumscripţia electorală: 04 Bacău Grup Parlamentar: UNPR

Obiectul întrebării: Fonduri europene pentru reconversia viilor

Stimate domnule ministru,

Ordinul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pentru aprobarea Normelor metodologice privind condiţiile de punere în aplicare a măsurii de restructurare/reconversie a plantaţiilor viticole, eligibilă pentru finanţare în cadrul Programului Naţional de Sprijin al României în sectorul vitivinicol 2014 – 2018, prevede posibilitatea viticultorilor români de accesare a fondurilor europene pentru restructurarea sau reconversia viilor în cadrul unei noi sesiuni de depunere de proiecte, care va fi deschisă în perioada 01-23 octombrie.

Banii europeni sunt destinaţi doar proiectelor care vizează înfiinţarea sau modernizarea plantaţiilor de viţă-de-vie destinate producerii de vinuri de origine controlată (DOC) şi cu indicaţie geografică (IG).

Având în vedere faptul că, în cadrul sesiunii trecute, în judeţul Bacău a fost înregistrată o singură cerere, respinsă ulterior, vă întreb:

1. Care este valoarea maximă a sprijinului financiar acordat pentru reconversia viilor?

2. Care sunt măsurile considerate eligibile şi sumele forfetare aferente programelor de restructurare/reconversie a plantaţiilor de viţă de vie?

3. Există vreo categorie care are prioritate la finanţare?

Solicit răspuns scris.

Cu deosebită consideraţie,

Marcel Bujor

Media
No rating yet

Leave A Comment

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter message.