Bujor-Dumitru-MarcelINTERPELARE
Adresată: Domnului Nicolae Bănicioiu Ministrul Sănătăţii

De către: Domnul Senator Marcel Bujor Circumscripţia electorală: Bacău Grup Parlamentar: UNPR

Obiectul interpelării: Introducerea cardului de sănătate pentru categoria de vărstă 0-18 ani

Stimate domnule ministru,

Cârdul naţional de asigurări sociale de sănătate este principala modalitate de a demonstra calitatea de asigurat, devenind obligatoriu de la 1 septembrie 2015.

Aţi declarat recent, că luaţi în calcul extinderea cârdului naţional pentru categoria de vârstă 0-18 ani, pentru a deţine un control mai eficient asupra serviciilor de sănătate decontate şi pentru eliminarea suspiciunilor de fraudă pentru această categorie de asiguraţi.

Potrivit prevederilor legale în vigoare, copiii şi adolescenţii cu vârsta până la 18 ani beneficiază de servicii medicale fără cârd de sănătate.

Totodată, medicii reclamă faptul că sistemul cârdurilor de sănătate se blochează frecvent şi că introducerea cârdurilor de sănătate pentru categoria 0-18 ani ar face şi mai dificilă utilizarea sistemului.

În aceste circumstanţe, vă rog, domnule ministru, să precizaţi care va fi modul de implementare al acestei măsuri. De asemenea, vă rog să îmi comunicaţi, când se vor remedia problemele de ordin tehnic cu care se confruntă sistemul cârdurilor de sănătate.

Solicit răspuns scris.

Cu deosebită consideraţie,
Senator UNPR Bacău,

Marcel Bujor

Media
No rating yet

Autorul articolului

Articole asemănătoare

Fără comentarii

Poți publica primul comentariu la acest articol.

Lasă un comentariu

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.