Adresată: Domnului Sorin Mihai Cîmpeanu, Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice

De către: Domnul Senator Marcel Bujor Circumscripţia electorală: 04 Bacău Grup Parlamentar: PSD Şedinţa Senatului din data de: 15.09.2015

Obiectul întrebării: Şcolile fără autorizaţie sanitară din judeţul Bacău

Stimate domnule ministru,

În judeţul Bacău, aproximativ 30 % dintre unităţile de învăţământ nu au autorizaţie sanitară de funcţionare. Comparativ cu anul trecut situaţia nu s-a schimbat deloc, cele mai multe instituţii şcolare neautorizate sanitar fiind în mediul rural.

La unele unităţi de învăţământ neautorizate sanitar se execută lucrări de reparaţii sau consolidare, altele nu sunt racordate la reţeaua de apă potabilă şi canalizare, au grupurile sanitare în curtea şcolii, au mobilierul învechit sau iluminarea deficitară a claselor, au spaţii care nu îndeplinesc condiţiile cerute şi nu dispun de condiţii sanitare corespunzătoare.

Având în vedere cele prezentate, vă întreb, domnule ministru:

1. Care este numărul concret de unităţi de învăţământ din judeţul Bacău care nu au fost autorizate sanitar în vederea funcţionării?

2. Care este cuantumul fondurilor alocate de ministerul pe care îl conduceţi pentru reabilitarea şi modernizarea şcolilor din judeţul Bacău, în anul 2015, în vederea funcţionării optime şi corespunzătoare?

Solicit răspuns scris.

Cu deosebită consideraţie,
Senator UNPR Bacău

Marcel Bujor

Media
No rating yet

Autorul articolului

Articole asemănătoare

Fără comentarii

Poți publica primul comentariu la acest articol.

Lasă un comentariu

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.