Bujor-Dumitru-MarcelINTERPELARE

Adresată: Domnului ministru Marius-Raul Bostan, Ministerul Comunicaţiilor si pentru Societatea Informaţionala

De către: Domnul Senator Marcel Bujor

Obiectul interpelării: Situația precară a Companiei Naţionale „Poșta Română”

Stimata domnule ministru,

Compania Naţionala Posta Romana, operatorul naţional in domeniul serviciilor poştale, se afla intr-o situatie precara, datorita lipsei managementului performant, angajaţii fiind nemulţumiţi de condiţiile de munca si salarizare.

Sindicaliştii anunţa organizarea de proteste la nivelul intregii tari, dorind sa le fie solutionâte marile probleme din sistemul postai: creşterea veniturilor salaríale, acordarea concediilor de odihna cuvenite conform contractului de munca, deblocarea si ocuparea imediâta a posturilor vacante, condiţii de munca optime, achiziţionarea unui soft performant, precum si modernizarea companiei si a serviciilor oferite.

Conform declaraţiilor directorului general, Posta Romana nu isi permite, in acest moment, o noua majorare salaríala, motivând necesarul de investiţii. De asemenea, profitul companiei din ultimii doi ani a fost obtinut strict din reducerea cheltuielilor cu salariile, prin disponibilizări, nicidecum prin performanta echipei de conducere.

Având in vedere faptul ca Posta Romana se afla in proprietatea Ministerului Comunicaţiilor si pentru Societatea Informaţionala (75 % din pachetul de acţiuni) si Fondul Proprietatea (25 % din acţiuni), va rog sa-mi comunicaţi:

  1. Care este strategia institutiei pe care o conduceţi in vederea soluţionării problemelor semnalate de sindicalişti?
  2. Care sunt demersurile pe care le veti intreprinde pentru consolidarea profitului, diversificarea si creşterea calitatii serviciilor Poştei Romane?

Solicit răspuns scris.

Media
No rating yet

Autorul articolului

Articole asemănătoare

Fără comentarii

Poți publica primul comentariu la acest articol.

Lasă un comentariu

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.