Luchian-DragosDomnule preşedinte !

Doamnelor şi domnilor senatori !

Am observat în ultimele zile cum o serie de analişti au criticat textul moţiunii de cenzură în fel şi chip, lansând atacuri asupra formei dar şi a fondului prezentat. Această moţiune de cenzură, aşa cum a fost ea criticată, a reprezentat un imbold politic pentru cei care vor să înţeleagă ce înseamnă Guvernarea Ponta. Moţiunea nu a trecut, dar efectul ei va rămâne un timp, chiar dacă demagogii politicii social-democrate îşi vor asuma victoria eşecului acestei acţiuni. în orice stat civilizat un premier acuzat de fapte de corupţie şi-ar fi dat demisia. Din păcate, la noi civilizaţie se manifestă doar la nivelul comunicării publice şi a felului de cum arătăm sau cum se spune… ce „look” afişăm.

Stimaţi colegi, nu doresc să realizez în această declaraţie politică vreo dezbatere publică. Intervenţia mea se va raporta la un adevăr logic, practic şi concis privind necesitatea demisiei lui Victor Ponta, fie printr-o moţiune, fie printr-un gest de demnitate politică asumat de către acesta.

În societatea noastră ar trebui să identificăm faptul că atunci când maturitatea asumării deciziilor politice este deasupra interesului personal, ea trebuie să fie prioritară. Din păcate, în tradiţionalul spirit dâmboviţean, frica de a pierde o înaltă demnitate publică este deasupra interesului naţional. Acesta este şi cazul premierul Ponta care nu înţelege că atunci când eşti urmărit penal şi pe deasupra eşti acuzat de fapte săvârşite în timpul mandatului, este cazul să te retragi. O moţiune de cenzură nu trebuie să mai explice acest fapt, ci doar să atragă atenţia asupra unui stări şi să reprezinte un semnal de alarmă la adresa respectării statului de drept.

În acest sens, domnule Victor Ponta, ar trebui să înţelegeţi că necesitatea acestei moţiuni nu este de a demonstra incapacitatea unor acţiuni guvernamentale, ci chiar persoana din cauza căreia apare această ineficientă. Mă întreb şi vă întreb, care este soluţia la această problemă ?

Vă mulţumesc!

Media
No rating yet

Comments are closed.