Luchian-DragosDomnule preşedinte !

Doamnelor şi domnilor senatori!

Despre evenimentele de la Club Colectiv de vinerea trecută consider că au fost mediatizate şi s-au luat diverse atitudini. Ieri, de exemplu, bilanţul negru indică noi cifre alarmante: 30 de morţi şi alţi 137 în stare gravă. Medicii spun că 90 de răniţi mai pot fi salvaţi doar de un miracol.

Totuşi ar trebui să înţelegem că trebuia să se întâmple un eveniment dramatic – pe lângă multe altele, dar nu de amploarea acestui gen de incident din sectorul 4 al Bucureştiului – pentru ca autorităţile să înţeleagă superficialitatea tratării ilegalităţilor cu iz de normalitate cu care ne-am obişnuit să trăim.

Bineînţeles, autorităţile locale şi chiar centrale din domeniu caută dovezi care să-i scoată basma curată şi să nu-şi asume responsabilităţile legale. Ca şi dovadă, conform martorilor incendiului, autorităţile (indiferent de tip) erau debusolate de amploarea evenimentului. Atunci intervine întrebarea: ce se întâmpla dacă avea loc un cutremur cu peste 1000 de victime? Cum reacţionau toţi acei care în perioade de campanii electorale se dau cu pumnul în piept „pentru interesul naţional”?

Totuşi în aceste momente, tot oamenii simpli au dat o palmă pentru toţi care conduc sistemul public românesc…şi nu numai ei….Solidaritatea oamenilor simpli, care au venit în număr mare pentru a dona sânge, au ieşit în stradă să ajute pe răniţii de la Colectiv, au organizat un marş de protest tăcut….demonstrează că atât timp cât în România mai există astfel de oameni, ţara asta mai are resurse pentru a supravieţui, dincolo de conducăorii pe care îi avem..Dacă oameni cu frica de Dumnezeu, care fac acest gest nobil pentru cei suferinzi…vor dispărea în viitorul apropiat….putem spune că ne vom pierde conceptul identitar de popor român.

Stimaţi colegi senatori, acest gen de oameni reprezintă alegătorii noştri, dacă vor dispărea ei, există riscul de prăbuşire şi a sistemului politic românesc! Ar trebui, după carnagiul din noaptea de 30/31 octombrie şi gestul de solidaritate al românilor cu victimele din acel eveniment, să începem să ne gândim la aceşti oameni şi să susţinem legislativ, financiar, prin politici publice, prin lobby internaţional samd, o strategie transparentă de dezvoltare reală a României şi NU programe electorale doar pe hârtie…DE AJUNS! După 25 de ani de pas pe loc…e timpul să abordăm un nou mod de gândire.

Vă mulţumesc!

Autorul articolului

Articole asemănătoare

Fără comentarii

Poți publica primul comentariu la acest articol.

Lasă un comentariu

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.