Luchian-DragosDomnule preşedinte !

Doamnelor şi domnilor senatori!

După evenimentele de la Club Colectiv şi protestele ulterioare din Piaţa Universităţii, Guvernul condus de premierul Victor Ponta a demisionat şi în locul lui a fost numit tehnocratul Dacian Cioloş.

Totuşi ar trebui să înţelegem că trebuia să se întâmple un eveniment dramatic pentru ca autorităţile să înţeleagă superficialitatea actului decizional şi să ia act prin schimbarea unui regim politic cu unul, nu ştiu încă dacă este bun sau rău, condus oficial de tehnocraţi.

Consider că această declaraţie politică este în spiritul înţelegerii faptului că maturitatea clasei politice şi înţelegerea problemelor reale ale societăţii sunt baza construirii unui nou sistem public.

Căderea guvernului Ponta va fi începutul finalului unui tip de politică, prin care sunt promovaţi guvernamental clientela de partid, interesele de grup şi crearea de găuri financiare care au afectat societatea românească în ultimii 25 de ani.

Ce nu a înţeles domnul Ponta şi liderii de marcă ai PSD-ului este faptul că societatea evoluează şi că venirea unui guvern apolitic (în teorie şi o să vedem dacă şi în fond) este o schimbare a unei mentalităţi şi un avertisment despre care am vorbit în toate declaraţiile politice prezentate în această sesiune parlamentară.

Nu doresc să cad în demagogia oratoriei privind schimbarea unui executiv cu altul, dar consider, stimaţi colegi, că este timpul să ne înţelegem rolul de aleşi ai cetăţenilor şi să percepem realităţiile geopolitice în care se manifestă societatea românească şi de ce nu şi cea europeană.

Vă mulţumesc!

Media
No rating yet

Leave A Comment

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter message.