Senatorul Dragoș Luchian: declarație politică intitulată „De ce ignorăm marile lecţii pe care ni le oferă istoria sau marile spirite  ale lumii”

Luchian-DragosDomnule preşedinte !

Doamnelor şi domnilor senatori!

Această scurtă declaraţie politică vine în sprijinul unui articol citit în presa locală băcăuană în care autorul citează o maximă a marelui gânditor Karl Popper ,,De ce ignorăm marile lecţii pe care ni le oferă istoria sau marile spirite ale lumii?”, frază care constituie moto-ul acestei declaraţii politice.

În efervescenţa pregătirilor pentru campania la alegerile locale, liderii principalelor partide politice uită lecţiile trecutului. în special colegii social-democraţi vin cu mari promisiuni electorale uitând parcă că până acum 3 luni încă se aflau la putere. Propunerile cu care vin în faţa electoratului, laptele şi mierea promisă din patru în patru ani, demonstrează incapacitatea principalului partid de stânga din România de a aduce o contribuţie reală la dezvoltarea ţării. în afară de acţiunile populiste, de asistenţă social-financiară cu scop electoral, acordate în perioada de guvernare din ultimii doi ani, social-democraţii nu s-au remarcat cu vreo măsură care să constituie un pilon de stabilitate economică pentru această ţară.

De mai bine de 25 de ani, în această ţară nu avem un proiect de ţară, nu avem un proiect real de armonizare a diferitelor zone economice, nu avem un proiect de oraş sau comună care să asigure sustenabilitatea localităţii respective pentru cel puţin 50 de ani de acum încolo…..dar în schimb avem promisiuni de creşteri salariale, de acordări a tot felul de premii, indemnizaţii, facilităţi pentru anumite categorii sociale care votează inconştient…. şi acordăm în campanii electorale (indiferent de tipul lor) băutură, făină, carne, pâine, ţigări, mai nou telefoane performante, televizoare LCD, cartele reîncărcabile, etc,…totul decontat în anii neelectoriali prin aşa-zise reforme ale bugetului de stat…în virtutea unor aşa-zise politice guvernamentale necesare ţării.

Stimaţi colegi, mă întreb şi vă întreb: când vom înceta să mai avem un astfel de mod de a face politică…mai ales că s-a demonstrat falimentul acestor idei în contextul economico-social actual ?

Când oare colegii social-democraţi vor ieşi din paradigma neocomunistă de manipulare a maselor electorale aflate la un nivel de trai de subzistenţă?

Sper că poate aceste întrebări vor avea răspuns măcar pentru viitorul acestei ţări şi a contextul internaţional în care ne aflăm.

Vă mulţumesc!

Media
No rating yet

Comments are closed.