petrica mihailaDupă ce în şedinţa ordinară a lunii iulie forul judeţean s-a văzut în situația de a nu-şi exercita dreptul de preemțiune pentru cumpărarea imobilului „Casa Cancicov”, ieri ar fi trebuit să fie discutat şi votat în plenul CJ un nou proiect de hotărâre privind achiziţia de către judeţul Bacău a imobilului monument istoric.

La începutul şedinţei, a luat cuvântul Petrică Mihăilă, iniţiatorul unicului proiect de hotărâre de pe ordinea de zi:

Domnule preşedinte, dacă îmi permiteţi, aş avea o observaţie vis-a-vis de proiectul pe care l-am iniţiat. În primul rând, aş vrea să mulţumesc Consiliului Judeţean şi aparatului de specialitate pentru promovarea acestui proiect în şedinţa extraodinară de astăzi şi totodată aş vrea să mulţumesc colegilor consilieri judeţeni pentru prezenţa la şedinţa extraordinară de astăzi.

După cum bine știți, la ședința precedentă s-a discutat mult despre starea de incompatibilitate a consilierilor județeni PNL. Au fost păreri pro și contra. Eu însumi am adresat o interpelare Oficiului Juridic al CJ. Am ţinut mult şi ţin în continuare la acest obiectiv – monumentul istoric Casa Cancicov – drept pentru care având în vedere că azi era ultima zi când puteam să decidem dacă ne exercităm dreptul de preemțiune, am vrut să rezolv treburile simultan.

Am promovat proiectul, adică am depus proiectul de hotărâre la CJ, în același timp am cerut și un punct de vedere al Agenției Naționale de Integritate, care a venit tocmai astăzi și, ceea ce este şi mai dureros, confirmă starea de incompatibilitate a consilierilor județeni PNL. Conform ANI, consilierii județeni nu pot vota și nici nu pot promova vreun proiect de hotărâre pe acest subiect. Cu părere de rău, îmi cer scuze, eu trebuie să-mi retrag proiectul, urmând, dacă mai este timpul necesar, să-l promoveze altcineva din altă zonă decât cea a PNL.

-

„Ca urmare a faptului că nu mai avem obiectul muncii”, Ionel Floroiu a declarat şedinţa CJ închisă.

Secţiunea „Diverse”: propunere pentru premierea elevilor silitori

Consilierul Sorin Şova a ţinut să precizeze:

Aş dori să fac propunerea ca cei 5 elevi care au luat nota 10 la BAC în judeţul Bacău să fie premiaţi într-o formă sau alta de către CJ, urmând ca executivul să facă cele necesare ca în următoarea şedinţă să fie premiaţi. Mulţumesc!

-

A fost completat de Vasile Cautiş:

Dacă îmi permiteţi, domnule Şova, eu v-aş completa să trecem pe lista de premiere şi elevii claselor a 8a care au obţinut nota 10 pe linie la nivelul judeţului şi ba mai mult, nu sunt focalizaţi doar pe Bacău, ci pe întregul judeţ.

-

Ionel Floroiu a conchis:

Am rugămintea să colaboraţi împreună să vă puneţi de acord şi să înaintaţi o propunere la cabinet.

-

consiliu judetean

Media
No rating yet

1 Response Comment

  • Oprea Adrian21 iulie 2015 at 21:04

    De ce ati desfiintat scoala “Georgeta -Mircea Cancicov”si ati dat-o la Mihai Dragan daca tineti la numele Cancicov cu rezonanta in acest oras???