Luni, 25 mai, de la ora 12, la Centrul de Afaceri și Expoziții a avut loc şedinţa extraordinară a Consiliului Local Bacău. Aceasta a început prin supunerea la vot pentru includerea pe ordinea de zi a două noi proiecte de hotărâre: Proiect de hotătâre privind organizarea Festivalului internațional de teatru Theaterstock în perioada 1-16 august 2015 împreună cu Teatrul Municipal Bacovia şi Proiectul de hotărâre privind modificarea HCL nr.13/2013 prin care s-au aprobat actele procedurale pentru punerea în aplicare a Legii nr. 350/2005 privind finanţările nerambursabile pentru activităţi nonprofit de interes general.

Astfel, cele 12 proiecte de hotărâre de pe ordinea de zi nu au ridicat probleme deosebite în faţa consilierilor, toate, cu excepţia unuia, fiind aprobate. Raportul cu felul în care au votat consilerii îl puteţi consulta aici.

Amendamentul propus de Ştefan Dragoş la proiectul de hotărâre privind constituirea Comisiei de analiză a solicitărilor de locuinţe sociale, respectiv includerea consilierului UNPR Ghiorghe Huluță în cadrul acesteia, aprobat

_DSC9168La al treilea proiect de hotărâre de pe ordinea de zi, s-au iscat discuţii între executiv şi consilierul UNPR, Ştefan Dragoş. Acesta i-a solicitat lui Vasile Tescaru să precizeze felul în care a fost constituită comisia de analiză a solicitărilor de locuinţe sociale, întrucât este compusă numai din reprezentanţi „de la putere”. Astfel, pentru a mări transparenţa activităţii administraţiei locale, consilierul a propus ca „un coleg liberal să cedeze locul său în comisie pentru a intra Ghiorghe Huluţă”. După câteva momente bune de ezitare, în care starea generală transmisă de aleşii noştri a fost una de incertitudine, atât cu privire la cine se va retrage pentru „a face loc” domnului Huluţă, cât şi la aplicarea procedurilor de vot, consilierul PSD George Bogatu a propus soluţia de compromis: Huluţă îl va înlocui pe el în cadrul comisiei de analiză a solicitărilor de locuinţe sociale. Aşadar, amendamentul şi proiectul de hotărâre au fost aprobate, cu 18 voturi „pentru” şi 4 abţineri.

Capitolul „Diverse” – un grup de cetățeni din zona Mioriței a contestat modul în care proiectul european „Creare şi modernizare spaţii verzi” este implementat

_DSC9176La finalul şedinţei, a luat cuvântul „reprezentantul cartierului Mioriţa”, care a vorbit în numele cetăţenilor din zona străzilor Logofăt Tăutu – Costache Negri. Aceştia au înaintat o petiţie pentru sistarea lucrărilor, întrucât locuitorii zonei au fost deranjaţi de atitutinea unui inginer peisagist, care „a agresat verbal câţiva locuitori din cartier, neştiind să explice de ce este prezent acolo”. Totodată, cei care locuiesc în zonă nu sunt de acord cu „modernizarea” spaţiilor verzi în cauză, deoarece acele spaţii au fost întreţinute şi îngrijite ani de zile fără sprijinul Primăriei. Aşadar, aceştia au cerut ca un grup de consilieri să se deplaseze la faţa locului pentru a vedea concret „dacă aceste locuri trebuie stricate”. Nedumerirea oamenilor a venit şi din faptul că nu a fost organizată o dezbatere publică în care să fie consultaţi dacă sunt de acord cu implementarea unui astfel de proiect.

_DSC9179Viceprimarul Vasile Tescaru a răspuns că situaţia va fi tratată cu o mare seriozitate, fiind de părere că aceste neînţelegeri sunt mai mult de „natură sentimentală”. Totodată, acesta le-a sugerat cetățenilor nemulțumiți să vadă partea bună a lucrurilor şi să fie înţelegători, întrucât este destul de greu de modificat un proiect european. Finalitatea acestei intervenţii a fost stabilirea unei vizite în teren pentru marţi, 26 mai, la ora 1000.

Media
No rating yet

Comments are closed.